Taşköprülülerin Buluşma Adresi Taşköprü Postası'na Hoşgeldiniz -

• 13.09.2014
  • 1.694 kez okundu

Pulcular Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Olağan Genel kurulunu yaptı

Taşköprü ilçemizde geçtiğimzi yıl Pulcular Mahallesi’nde hizmete açılan Şehit Astsubay Hüseyin Ateş Camii’nin yapımını gerçekleştiren Pulcular Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği 2013 yılı Olağan Genel kurulunu yaptı.

Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula dernek yönetim kurulu üyeleri ve mahalle sakinkeri katıldı.

Mevcut başkan Cemil Duman’la devam kararı alınan genel kurulda hizmete açılan Şehit Astsubay Hüseyin Ateş Camii’nin Diyanet Vakfı’na devri konusunda karar alındı.

Genel kurulun divan başkanlığını Av. Mustafa Arabacı üstlendi. Katip üyelikleri ise emekli öğretmen Musa Özdemir ve işçi emeklisi İsmail Hakkı Doğan üstlendi.

Genel kurulda faaliyet raporunu ise yönetim kurulu adına Hasan Tuncel okudu.

Tuncel konuşmasında "Pulcular Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği 1995 yılında kuruldu. 13 sene tabela derneği olarak faaliyet gösterdi. 2008 yılında yönetim olarak 9 bin 500 TL ile derneği devraldık. Cami inşaatımızın proje bayındırlık birim fiyatı eski parayla 900 milyardır. 18 Haziran 2008 yılında cami inşaatımızın temel atma törenini gerçekleştirdik. 3 sene içerisinde cami inşaatımızı tamamlayıp ibatete açtık. Cami inşaatımızın derneğimize maaliyeti eski parayla 500 milyar 300 milyondur. Kalan 400 milyar maaliyet Türkiye genelinde hayırsever büyüklerimizin katkılarıyla tamamlanmıştır. Şuanda camide kalan bir borcumuz yoktur. Bankarada bin 900 TL bir paramız vardır. Caminin kerestesini sattık. 2 bin 500 TL alacağımız var. Toplam 4 bin 400 TL paramız var. Dernek yönetimi olarak cami temelinden bugüne kadar bizlere destek olan başta Pulcular Mahallesi sakinleri olmak üzere herkese teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ