Taşköprü Sarımsak Pazarı 2023 Sezonu açıldı

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte Dünyaca ünlü olan AB Coğrafi İşaret Belgeli Taşköprü Sarımsağı hasad işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte sarımsak pazarına indi.

Üreticisi tarafından hasad edilerek pazara getirilen sarımsaklar, çetin pazarlıkların yaşanmasına neden oldu.

İlçenin bir yanında henüz bir çok sarımsak tarlasında hasad işlemi gerçekleşmezken, sarımsağını hasad eden üreticiler, sabahın erken saatlerinde pazara gelerek bir çocuk edasıyla yetiştirdikleri sarımsakları alıcıyla buluşturmaya devam ediyor.

Pazarda satışa sunulan en küçük sarımsak 15 ile 20 TL arasında, orta boy sarımsak 20 ile 25 TL arasında, büyük boy sarımsak 30 ile 40 TL arasında alıcı bulurken duble sarımsak ise 40 ile 45 TL arasında satılıyor.
Taşköprü ilçemizde sarımsak üreticiliği ile uğraşan Nail Geyik yaptığı konuşmada; “Temmuz ayının gelmesinin ardından her zaman olduğu gibi sarımsak pazara indi. Her tanesi bir emek ürünü. İnşallah bu sene sarımsağın emeğinin karşılığını bulacağını düşünüyorum. Bizim sarımsağımız dünya çapında doğal bir marka. Taşköprü sarımsağının daha kalitelisi yok, kendisine has baharatı, keskin aroması ve en önemlisi uzun süre raf ömrü olması nedeniyle dünyada birincidir. O yüzden bunun değerinin iyi bilip bu sarımsağa sahip çıkmak bizlerin ilelebet görevidir" dedi.


İlçemizde sarımsak üreticiliği ile uğraşan bir başka çiftçi Namık Sarı ise; “Temmuz ayının gelmesiyle sarımsaklarımızı hasad ettik ve pazara getirdik. Bu yıl sarımsaktan çok ümitliyiz hak ettiği değeri göreceğini düşünüyoruz. Sarımsak diğer ürünler gibi tarlada kolay yetişen bir ürün değil. Bu sarımsağı toprakla buluşturduğun andan itibaren bir çocuk gibi ilgi göstermek zorundasın. Çok şükür bizlerde bu yıl sorunsuz şekilde sarımsağımızı hasad ettik" dedi.

Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu ise;
"Taşköprü sarımsağı pazara indi, pazar haliyle biraz durgun. Pazardaki fiyatlar 1-2 haftada belirlenmez illaki aşağı yukarı bir hareketlenme yaşanır. Şuan pazarda satılan sarımsak henüz yaş, bu kuruduğu zaman fiyatlar tekrardan değişecek. Şuana kadar Taşköprü sarımsağının fiyatı hiç bir zaman sabit kalmadı. Ben tüm çiftçilerimize hayırlı hasadlar ve hayırlı satışlar diliyorum, Rabbim tüm üreticilerimize kolaylıklar versin” dedi.

Kastamonu Şeker Fabrikasına personel alınacak! Sayı belli oldu Kastamonu Şeker Fabrikasına personel alınacak! Sayı belli oldu

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN