Sıfır kilometre otomobil satın alma planı yapanlar karşı karşıya kaldıkları fiyatları gördüklerinde gözleri korkuyor. Otomobil fiyatları yükselse de insanların satın alma gücünde benzer yükselişler meydana gelmiyor. Bu da araç satın alırken insanları ucuz fiyatlı seçeneklere doğru yönlendiriyor. Ancak Türkiye’de sıfır kilometre otomobil satın alırken kısıtlı bir imkan olsa da çok ucuza araç almanın bir formülü bulunuyor.

UCUZ SIFIR ARABANIN FORMÜLÜ!

Otomotiv devi çıtayı arşa çıkardı! 450 bin TL’ye sıfır araç mı olur? Otomotiv devi çıtayı arşa çıkardı! 450 bin TL’ye sıfır araç mı olur?

Sıfır kilometre araç fiyatları incelendiğinde artık ortalama seviyedeki araçların bile fiyatlarının 1 Milyon TL’nin üzerine çıktıkları görülüyor. Bu araçları ucuz fiyata satın almanın bir yolu bulunuyor. O da ÖTV muafiyeti ile mümkün olabiliyor. İnsanlar sıfır kilometre araç alırken ÖTV’den muaf olabiliyorlar. Bunun için de bazı koşulların gerçekleşmesi gerekiyor. Bu hak herkesin kullanabileceği bir hak olmuyor.

ÖTV muafiyeti hakkı sadece bazı engelli vatandaşlara sağlanan bir devlet imkanıdır. Bu imkandan yararlanabilmek için yüzde 90 ve üzerinde engelli olunması ve bunun sağlık raporu ile belgelenmesi gerekiyor. Bunun yapılması durumunda kişiler sıfır kilometre otomobil alırken ÖTV ödemiyorlar. Bu da araç fiyatlarının direkt olarak en az yüzde 40 oranında ucuzlaması anlamına geliyor.

RENAULT MEGANE SEDAN ÖTV MUAFİYETLİ FİYAT

Türkiye’nin en çok otomobil satışı yapan iki firmadan birisi olan Renault’un en kült modellerinin başında Renault Megane Sedan geliyor. Bu model en çok satılan otomobil modelleri arasında yer alıyor. Üstün nitelikleri, modern tasarımı, üst düzey sürücü deneyimi ile tercih edilen bir model olan Renault Megane Sedan fiyatları 1.088.000 TL’den başlayıp 1.575.000 TL’ye kadar yükselebiliyor.

Renault Megane Sedan Joy 1.3 Tce 140 BG donanıma sahip araç 1.088.000 TL’ye satılıyor. Bu araç ÖTV muafiyeti hakkı olanlar için ise sadece 604.000 TL ödeme yapılarak satın alınabiliyor. Bu fiyatların ay sonuna kadar geçerli olduğu bildirilirken fiyatların 2024 model araçlara ait olduğu belirtildi.

(tv100)