İSTANBUL (AA) - Sesli kitaplardan film festivallerine ve tiyatrolara kadar görme engelli sanatseverlerin yanında olan Turkcell Hayal Ortağım uygulaması, bu kez "1923" müzikalini herkes için erişilebilir hale getiriyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geliştirdiği teknolojilerle hayatın her alanına dokunan Turkcell, görme engelli sanatseverlerin yanında olmaya devam ediyor.

Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı! Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

30 yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği projelerle toplumun farklı kesimlerinden milyonlarca kişinin yanında olan Turkcell, görme engellilere özel geliştirdiği Hayal Ortağım uygulamasıyla sanatın sesi olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda daha önce "Peter Pan ve Varolmayan Ülke", "Şehirde Kimse Yokken", "Kusursuz Dünya Müzikali", "Aşık Shakespeare" ve "Cimri" oyunlarını sesli betimlemeyle görme engelliler için erişilebilir hale getiren Hayal Ortağım uygulaması, şimdi de 1923 müzikalini ulaşılabilir kılıyor.

Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde sahnelenen müzikal, Engelliler Haftası vesilesiyle 19 Mayıs Pazar günü saat 15:30'daki gösteriminde sesli betimlemeyle tiyatro sahnesinde görme engelli sanatseverlerle buluşacak. Böylece görme engelli vatandaşlar, Hayal Ortağım'ın sesli betimleme özelliği ile dekor, kostüm ve oyuncuların performansıyla ilgili tüm detayları herkes ile aynı anda takip edip, oyunun keyfini çıkarabilecek.

Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin katkılarıyla Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı 1923'ün başrollerinde başarılı oyuncular Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar'ın yanı sıra genç tiyatro oyuncuları Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli ve Ozan Persentili yer alıyor.

25. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Haldun Dormen Özel Ödülü", 48. İsmet Kuntay Tiyatro Ödülleri'nde "En İyi Yapım" ödülüne layık görülen, yerli ve yabancı tiyatro dünyasının en önemli isimlerinin bir araya geldiği ödüllü müzikal 1923, Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne yapılan okul gezisi sırasında ortadan kaybolan dört arkadaşın, kendilerini bir anda Mustafa Kemal'in Milli Mücadele'yi başlattığı Bandırma Vapuru'nda bulmalarıyla başlıyor. Bandırma'yı sarsan dalgalardan meclisin açılışına, Büyük Taarruz'dan Cumhuriyet'in ilanına uzanan; genç, yaşlı, çocuk, kadın ve erkek nice isimsiz Cumhuriyet kahramanının yarattığı Milli Mücadele serüveni, müzik, dans, sahne tasarımı ve multimedya şovu eşliğinde benzersiz bir performansa dönüşüyor.

Sahip olduğu yüksek teknolojiyi "insana, ülkesine ve gezegene fayda" odağıyla kullanan Turkcell'in Hayal Ortağım uygulaması, görme engelli bireylerin günlük yaşamlarını daha bağımsız ve verimli bir şekilde sürdürebilmelerine olanak tanıyor.

Pek çok sanat etkinliğine özel hazırlanan sesli betimleme servisinin yanı sıra sesli kitaplar, sesli haberler, sesli navigasyon gibi birçok özellikle donatılan uygulama, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor ve hayatın içinde daha fazla yer almalarını sağlıyor. Turkcell’in "önce insan" odağıyla sunduğu uygulama, teknolojinin insan hayatını nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini gösteriyor.

Kaynak: aa