Sigara bırakmak isteyenlere müjde, bu haberi kaçırmayın! Mora terapi nedir? Mora terapi nasıl uygulanıyor? Çözümü kalıcı mı? İşte detaylar…Ahmet GÜNAY / Sergen DURAK / Esmanur GÜLBAHAR / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Türkiye’de son verilere göre erkeklerde yüze 37,3 ve kadınlarda yüzde 10,7 olmak üzere ortalama yüzde 23,8 sigara bağımlısı bulunuyor ve Türkiye bu oranla dünyada en çok sigara kullanılan ülkeler arasında onuncu sırada yer alıyor.

Kamu spotları, bilgilendirici seminerler ve sigara konusunda yürütülen bilinçlendirici faaliyetlerle birlikte sigarayı bırakmak isteyen kullanıcılar, bağımlılıklarını kendileri yenemedikleri takdirde uzmanlara ve çeşitli tedavi yöntemlerine başvuruyorlar. Bu yöntemlerden birisi de son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Mora Terapi önümüze çıkıyor. Peki Mora Terapi nedir? Mora Terapi nasıl uygulanır?

Mora Terapist Beyzanur Şen, Mora terapi hakkında merak edilenleri Herkes Duysun ekibine anlattı ve terapiden sonra hiç sigara içmemiş gibi olunabileceğini söyledi.

MORA TERAPİ NEDİR?

Mora terapinin kişinin vücudundaki istenmeyen madde frekanslarının nötrleşmesi prensibine dayandığını belirten terapist Şen, bu işlemin elektromanyetik dalgalarla yapılan bir frekans işlemi olduğunu ifade etti.

MORA TERAPİ NASIL UYGULANIR?

Merkezde sigara bıraktırma, alkol bıraktırma, stres, rahatlama; bunun dışında ufak ağrı terapileri, baş ağrısı ve eklem ağrısı gibi rahatlama seansları yaptıklarını dile getiren Şen, öncelikli çalışma alanlarının sigara ve alkol bıraktırma olarak ilerlediğini kaydetti.

En çok yaptıkları ve sonuç aldıkları seanslardan birinin sigara bıraktırma seansı olduğunu kaydeden Terapist Şen, “Kişiler buraya randevu alarak geliyor. Buraya gelince içtikleri sigaranın tütününü, külünü ve izmarit kısmının örneklerini cihaza koyarak, aynı zamanda kişiyi 5 farklı etkileşim yerinden cihaza bağlayarak, 75 dakika boyunca vücuttaki nikotin frekanslarının nötrleşmesi, bu maddeye bağlı olarak vücutta yayılmış olan elektromanyetik frekansları etkisiz hale getirme işlemleri yapılıyor.” dedi.

İŞLEMDEN SONRA HİÇ SİGARA İÇMEMİŞ GİBİ OLUN

Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı mı? Branş Dağılımı ve Başvuru Şartları Neler? Sağlık Bakanlığı 36 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı mı? Branş Dağılımı ve Başvuru Şartları Neler?

İşlemden sonra kişilerde, bağımlı oldukları maddeye  karşı isteksizlik başladığını belirten Mora Terapi Uzmanı Şen, şu ifadeleri kullandı:

“Hangi maddeyi cihaza koyarsak (sigara, alkol gibi bağımlılık yapan maddeler) o maddeye karşı isteksizlik başlar. Bu duyguya nazaran cihaz, o maddeyi hiç içmemiş hissi başlatır. En büyük avantajı ise sizin vücudunuzda hiçbir yan etkisi olmaması ve hiçbir ağrı, sızı yapmamasıdır.” 

Kaynak: igf