MEB'ten 'Dijital Köprü' araştırmacıların hizmetinde MEB'ten 'Dijital Köprü' araştırmacıların hizmetinde

Taşköprü ilçemize  bağlı Çetmi Köyü’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kastamonu Köy Kalkınma ve Tarımsal Amaçlı Diğer Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) ile ortaklaşa çiftçi toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Şube Personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge, Veteriner Hekim Gül Banu Çiçek Bideci Taşköprü İlçe Müdürü Mehmet İpek, tarım danışmanları ve çiftçiler katıldı.

Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Ömer Çelik, tarımsal destekler ve başvuru şekilleri ile Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosya yapımı konularında, Taşköprü İlçe Müdürü Mehmet İpek, sarımsak yetiştiriciliği, hastalıkları, hasadı, depolama ve pazarlanması konularında, Veteriner Hekim Gül Banu Çiçek Bideci, hayvan hastalıkları ve korunma yolları, Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge ise toprak örneği alma ve toprak analizinin önemini anlattı.

Şube Müdürü Uğur Ertop, ekilmeyen dikilmeyen hiçbir tarım toprağının boş kalmaması gerektiği, birim alandan maksimum ve kaliteli ürün almanın önemine vurgu yaparak bunun için gerekli olan bilgi ve yeni teknolojilerin çiftçiye ulaştırılması aşamasında İl Müdürlüğü olarak eğitimlere devam edileceğini açıkladı. Toplantı daha sonra çiftçiler ile soru cevap şeklinde devam ederek son buldu.