Bakan Yumaklı'dan Taşköprü ziyareti öncesi 'sarımsak' paylaşımı Bakan Yumaklı'dan Taşköprü ziyareti öncesi 'sarımsak' paylaşımı

Kas-Der Genel Merkezi’nde düzenlenen ve iş dünyası temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Platform projesini önemsediğini ve desteklediğini söyledi.

Tarihi bir coğrafyanın çocukları olarak, ecdadımızın ödediği bedelleri unutmadan, bugün ve yarın insanımız ve toprağımız için neler yapılması gerektiğini konuşup bir yol haritası belirlemek zorundayız diyen Başesgioğlu; “Bunun içinde, Kastamonu ya hizmet şiarıyla yola çıkmış tüm kuruluşlarımızı bir çatı altında toplayacak güçlü kurumsal yapılara ihtiyacımız vardır. Kastamonu platformu bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olacaktır. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, kuruluşlarımız arasındaki dayanışma ve işbirliğini en üst düzeye çıkaracak, hayatın her alanında hemşerilerimizin yanında olup onlara destek verecek, büyük bir aileyi inşa edecek misyonun adıdır Kastamonu platformu. Memleketimiz için hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Bu yolda gayret gösteren hemşerilerimize başarılar diliyorum. Rabbim işlerini kolay eylesin” şeklinde konuştu.

-OCAK’TA İSTANBUL’DA BULUŞACAĞIZ

“Kas-Der Genel Başkanı Remzi Şen ise yaptığı konuşmada; “Biz aslında bu platformu Kastamonu projesine dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda birtakım çalışmalarımız var. Allah nasip ederse 8 Ocak 2023 Pazar günü İstanbul’da bütün il derneklerinin oluşturmuş olduğu bu yapıyla bir araya gelecek, yol haritamızı belirlemiş ve rotamızı açıklamış olacağız” dedi.

-GAYEMİZ KURUMSALLIK

Şen konuşmasına şöyle devam etti. “Bu çalışma da sayın Bakanımız dahil kimsenin siyasete hevesi diye bir şey yok. Bizim gayemiz kurumsallık çatısı altında bir plan ve program dahilinde, bir meclis oluşturmak, bu mecliste yerel yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz, muhtarlarımız, oda başkanlarımız, iş insanlarımız, yani Kastamonu kanaat önderlerinin oluşturduğu bir meclis olacak. Bizim platform olarak amacımız birilerini milletvekili başkan yapmak değil. Bizim insanımızın bu gücü elde edip bu güçle birlikte hemşerimizle olan dayanışmamızı zirveye taşımak. Bu noktada da sayın Bakanımız başta olmak üzere katılan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

-PROGRAMA KATILAN İSİMLER

Programa Eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu ve Kasder Genel Başkanı Remzi Şen’in yanı sıra İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Ender Yılmaz, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Sanayici Adnan Aslan, İMES Başkanı Kemal Akar, Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal, Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karbeyaz, Çolakoğlu Metalurji Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Çolakoğlu, Şişli AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Yüksel, İş adamları Saim Kaya, Pelin Arslan, Bozkurt Ekeş, Mehmet Yılmaz, İbrahim Aslan, Altan Aygün, Necati Gürsu, Hidayet Yünsel, Rahmi Sezer, Veli Çelik, Halil Hasanoğlu, İlyas Yılmaz, Muhittin Tığlı, Mehmet Çamur, Yılmaz Cesur, Nükhet Aydın, Canan Yurdakul ve Ekrem Uygun katıldı.

Haber:  Hamza Sefa YILMAZ