Taşköprü ilçemiz de  yeni kurulan ve sosyal sorumluluk projesi kapsamında ev hanımlarından oluşan Pompeipolis Kadın Kooperatifi, yeni yılda ihtiyaç sahipleri çocuklara hediye etmek için atkı ve boyunluk örüyorlar.

Yaklaşık 5 ay önce faaliyetlerine başlayan Taşköprü Pompeipolis Kadın Kooperatifi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeni yılda ihtiyaç sahibi çocuklar üşümesin diye, kooperatif üyeleri ve üniversite öğrencileri, bere ve atkı örerek, yeni yıl hediyesi hazırlıyorlar.

Taşköprü Gençlik Merkezi Müdürlüğü binasında bir araya gelerek hem sohbet edip hemde el işi üreten Taşköprülü kadınların çocukları ise hemen yanlarında Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün hazırladığı bölümde derslerini çalışabiliyor.

Toz fırtınası bitmeden; Kastamonu için bu seferde lodos uyarısı! Toz fırtınası bitmeden; Kastamonu için bu seferde lodos uyarısı!

Taşköprü Pompeipolis Kadın Kooperatifi Başkanı Nimet Berber, projelerinin çok yönlü olduğunu belirterek, yaptığı açıklamada; “Taşköprülü kadınlarımız ile birlikte örgü örüyoruz. Taşköprü Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilerimiz de bizlere katılarak, ördükleri örgü için, kooperatif olarak ücret veriyoruz. Hem üyelerimiz hem de kursiyerlerimizi bu örgü faaliyetine ekledik. Bu faaliyetimiz için de bizlere yer temin eden, Taşköprü Gençlik Merkezi Müdürü Burcu hanıma da böyle güzel bir ortam hazırladığı için çok teşekkür ediyoruz. Böylelikle ev hanımlarımız buraya gelerek, çocuklarını da ders çalıştırabiliyorlar.

2023 Yılını Örgü Örerek Karşılayacaklar

Yeni yılda ihtiyaç sahibi çocuklara örülen atkı ve bereleri hediye edeceklerini belirten Berber, “Sıcacık sevgiyle örülen atkılarımızı boyunluklarımızı yeni yılda çocuklarımıza hediye edeceğiz. Bunun için rutin aralıklarla burada toplanıyoruz. Katılmak isteyen tüm Taşköprülü kadınlarımızı bekliyoruz. Yeni yıla girerken bizler gene burada olacağız, 2023 yılını burada örgü örerek karşılayacağız” dedi.

Çocuklarımız Ders Çalışırken, Bizler Örgülerimizi Örüyoruz

Kooperatif üyesi Özlem Dincar’da, çocuklarının Gençlik Merkezinde ders çalışırken, kendilerinin de örgülerini ördüklerini belirterek, “Arkadaşlarımız ile birlikte hem vakit geçiriyoruz. Hem de sosyal bir proje yapıyoruz. Çocuklarımız da bizler ile buraya gelerek sessiz bir ortam da derslerini çalışıyor. Çocuklarımız derslerine çalışırken, bizler de ihtiyaç sahibi çocuklarımız için örgülerimizi örüyoruz. Bundan son derece mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Taşköprü Gençlik Merkezi Müdürü Burcu Demir ise “Burada güzel bir projeye imza atarak, bu konuda Pompeipolis Kadın Kooperatifi Başkanı Nimet hanım ve Taşköprülü kadınlarımız ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projede emeği bulunan kadınlarımıza yer temin ederek destek olmak istedik. Tüm Taşköprülü kadınlarımızı da Gençlik Merkezimize bekliyoruz” dedi.

Özel Haber: Hamza Sefa YILMAZ