Ürün ve marka tavsiyesinde ünlülerin hedef kitle nezdindeki güvenilirliğini ölçmek amacıyla her yıl MediaCat ve Ipsos tarafından gerçekleştirilen Celebrity Güven Endeksi’nin 2023 sonuçları belli oldu.

Kastamonu Üniversitesi’nde okuyan ve Kastamonu Gazetesi’nde yazılar yazan o ünlü sanatçımız listede ki yerini korudu.

Ipsos Araştırma Direktörü Serkan Özfilizler, her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yıl da ilgili senenin araştırma sonuçlarını yorumlarken okurlarımıza şu notu düşüyordu: “Toplum faydasına sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirme ve toplumun yaralarını sarmaya yönelik adımlar atmanın yanı sıra sosyal olaylarda toplumun sesi olmak da bir o kadar karşılık buluyor.”

Kastamonu Üniversitesi'nde '24. Ulusal Turizm Kongresi' başladı! Kastamonu Üniversitesi'nde '24. Ulusal Turizm Kongresi' başladı!

Aynı eğilimin, belirsizlik ve felaketler bağlamında bir önceki seneyi aratmayacak kadar yoğun geçen 2023’te de sürdüğünü söylemek son derece mümkün.

2023’te Türkiye’nin en güvenilir ünlüsü olan ilk üç isim, tıpkı bir önceki yıl olduğu gibi Haluk Levent, Kenan İmirzalıoğlu ve Müge Anlı. Ürün/hizmet tavsiyesine “güven” açısından Haluk Levent Türkiye’nin gönlünde ilk sıradaki yerini korurken, Kenan İmirzalıoğlu, 2023’te bir sıra yükselerek ikincilik koltuğuna oturuyor. A101’ün marka yüzü olmaya devam eden ve uzun yıllardır Müge Anlı ile Tatlı Sert programıyla ekranlardan izleyicileriyle buluşan Müge Anlı ise bu yıl bir adım gerileyerek listenin üçüncü sırasına yerleşiyor.

İPSOS Araştırma Direktörü Serkan Özfilizler “Ünlülere güvenimiz hala yüksek” başlığıyla yaptığı açıklama ise şu şekilde;

Araştırmamızda bu yıl da Haluk Levent ilk sırada yer alarak beş yıl üst üste liderliğini korumayı başardı. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler tüm Türkiye’yi yasa boğarken deprem sonrası yardım çalışmalarında oldukça aktif bir rol üstlenen Ahbap ve Haluk Levent, toplum nezdinde net bir karşılık bulmaya devam ediyor. Deprem döneminde yardım çalışmalarında oldukça aktif olan Kenan İmirzalıoğlu, Acun Ilıcalı ve Kıvanç Tatlıtuğ da güven seviyelerini büyüten ünlüler arasında.

Benzer biçimde deprem sonrası dönemde Babala TV ekibiyle birlikte oldukça aktif bir rol üstlenen, Mayıs 2023’te gerçekleşen cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri öncesinde siyasi liderlerle yaptığı Mevzular Açık Mikrofon serisiyle oldukça beğeni kazanan Oğuzhan Uğur da 17’nci sırada yer almayı başaran bir diğer ünlü oldu.

cge-2023

Türkiye’nin gururu

Toplum faydasını gözetmenin yanı sıra topumun gururu olmak da güven yaratmak açısından net bir etkiye sahip. 2023 içerisinde önce FIVB Milletler Ligi’ni, sonrasında CEV Avrupa şampiyonasını kazanan, son olarak da dünya şampiyonu olarak 2024 Paris Olimpiyatları vizesini kazanan Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımı yani Filenin Sultanları, tüm Türkiye’nin gururu oldu. Araştırmamıza dahil ettiğimiz beş kadın voleybolcumuzdan kaptan Eda Erdem ve Zehra Güneş ilk 20 içerisine girmeyi başarırken Melissa Vargas, Hande Baladın ve Ebrar Karakurt da listenin ilk 30’unda yer almayı başardılar.

Milli takımımızın yarattığı bu gurur özellikle zor bir sene geçiren Türkiye için çok büyük bir mutluluk kaynağı olmanın yanı sıra Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk’ün sporcu kızlarının gücünü de tüm dünyaya gösterdi.

( MediaCat )

Editör: Deniz Çam