Taşköprü ilçesinde yaşayan ve 13 yıl önce düşerek kolunu kırması sonucu sol dirseğinde şekil bozukluğu oluşan 22 yaşındaki Abdurrahman Tozan, Taşköprü Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapılan ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Sol dirseğinde şekil bozukluğu ve hareket kısıtlılığı nedeniyle yaz aylarında giymeye hasret kaldığı tişörtlerini, Taşköprü Devlet Hastanesi'nde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Burak Satılmış’ın yaptığı ameliyat sonrasın da sağlığına kavuşarak, tekrar giyebileceğini söyleyen Tozan, “Yaklaşık 13 sene önce düşerek kolumu kırmam sonucu sol dirseğimde şekil bozukluğu ve hareket kısıtlığı meydana geldi. Bu süre zarfında birçok hareketim ve yaşam tarzım olumsuz etkilendi. Fakat yaz aylarında kolumdaki şekil bozukluğundan kaynaklı tişört giyememek beni ayrıca üzüyordu. Yaptığım araştırmalar sonucu Taşköprü Devlet Hastanesi’nde bu ameliyatın yapılabileceğini öğrenince ailemle görüşüp, ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyatımı oldukça başarılı bir şekilde geçmesini sağlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Burak Satılmış’a ve tüm ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çok mutlu ve huzurluyum” dedi.

Kastamonu’da bir ilke imza atan Op. Dr. Ahmet Burak Satılmış, hastaları tarafından takdir topladı.

Op. Dr. Satılmış ise bu durumun hastamızın yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirterek yaptığı açıklamada; “ Dirseğinde 25 derece deformite mevcuttu. Bu durum hastamızın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyordu. Hastamızla görüşmelerimiz sonrasında “Kubitus varus deformitesi” nedeniyle operasyon planladık ve ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Hastamız Tozan’ı operasyonun ardından bir gün sonra taburcu ettik ve kısa sürede sağlığına kavuştu” dedi.

Özel Haber: Hamza Sefa YILMAZ

Feci olay..! Kastamonu'da cansız beden bulundu! Feci olay..! Kastamonu'da cansız beden bulundu!