Dereceye giren öğrencilerin  ödülleri Başkan Büyükgöz’den Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den

Taşköprü ilçemizde Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı Taşköprü Meslek Yüksekokulu’nun 2010 yılında hayata geçmesinin ardından ilçemizde ilk açılan apart ve yurtlardan olan Feriha Çetin Apart, gurbetten ilçemize gelen MYO öğrencileri ile sıcak bir aile ortamı sunuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Feriha Çetin Apart sahibi ilçemizin sevilen isimlerinden Yüksek Mimar Hakan Çetin şunları kaydetti: “Taşköprü 2013 yılında, annem beklenmedik bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılınca, onun ismini nasıl yaşatabilirim diye kendime sordum. O sıralarda, Taşköprü Meslek Yüksekokulu’nun açılış çalışmaları vardı. Tabi, devletin Anadolu’da Taşköprü gibi birçok küçük ilçeye üniversite açması, beraberinde bir sürü alt yapı sorununu da doğurmuştu. Söz gelimi ilçeye gelen öğrenci nerede kalacaktı. İşte bu nedenlerle, hem gelen öğrenciyi kendi evinin konforuna yakın bir mekânda misafir etmek, hem de annemin adını yaşatmak adına “Feriha Çetin Apart”ı yapmaya karar verdim. Bu kararın hayata geçmesinde çok önemli katkıları olan, okul yıllarından tanıdığım bir arkadaşıma da teşekkürü bir borç bilirim. Temennim benden sonraki kuşaklarında bu müesseseyi devam ettirip bu ismi yaşatması.
Cenap Şehabettin’in güzel bir tespiti var, diyor ki; “Okul arkadaşları tesbih taneleri gibidir. Tahsil biter, iplik kopar her biri bir tarafa dağılır.” “Feriha Çetin Apart” olarak bizim amacımız, işte bu ip kopmadan önce, misafir ettiğimiz öğrencilerimiz arasında sıkı dostlukların kurulmasına vesile olmak. Bunun için ortak alanlarda sosyal faaliyetler yapılması veya bahar gezileri düzenlenmesi gibi aktivitelerle öğrencilerin kaynaşmasını hedefliyoruz. Hiçbir öğrencimizin arasında, hiçbir sebeple ayrım yapmıyor, onları bize anne ve babalarının bir emaneti olarak görüyoruz. Geçmiş yıllarda Apart’ımızda kalan öğrencilerimiz ne sebeple olursa olsun ilçemize tekrar geldiklerinde onları ücretsiz misafir ediyoruz. Mesaj hattımızla da özel günlerde onları her zaman hatırlayacağımızı belirtip onurlandırıyoruz. Böylece, şirin ilçemiz Taşköprü’de iyi intibalarla ayrılmalarını sağlıyor yeni fahri hemşeriler kazanıyoruz.
İyi niyetle yapılan bir işin sonuçları da iyi oluyor. Nitekim önceki senelerden mezun olup arkadaşlarıyla veya ailesiyle bizi ziyaret eden öğrencilerimiz, bizi o kadar mutlu ediyor ki tarifi imkansız. Gerçekten de vefalı bir dostun selamı, vefasız bir dostun getireceği servetten kat ve kat üstün olduğunu o zaman daha iyi anlıyoruz.
Albert Einstein der ki, “Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim.” Biz Feriha Çetin Apart’ta iyi niyeti son hududuna kadar kullanmak istiyoruz ve inanın bundan da çok mutlu oluyoruz. Einstein’ın adası olur muyuz bilmiyoruz ama öğrencilerimizin zihninde küçücük de olsa bir yer olarak kalabilmek tek amacımızdır.”