NEFES HASTANESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALTIKULAÇ;

Bu vatanı onlar kanlarıyla canlarıyla aldı! Kastamonu'da kahramanlarımızı andık Bu vatanı onlar kanlarıyla canlarıyla aldı! Kastamonu'da kahramanlarımızı andık

“Kastamonu’ya bir çivi çakanı desteklememiz lazım”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşma sağlayan Nefes Hastanesi Yönetimi Nefes Cafe’de basın mensuplarıyla Nefes Cafe’de bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.  

Düzenlenen basın açıklamasına Nefes Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Muhittin öncü, Genel Koordinatör Kayhan Yaman, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Çelik, Medikal Hizmetler Direktör Yardımcısı ve Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. Oktay Altunay katıldı.

Nefes Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, SGK ile yaşanan anlaşma sürecine değinerek; “Yaklaşık olarak 11 ay boyunca bu soruna karşı mücadelemizi verdik. Sonunda Kastamonu’nun ve bizlerin istediği sonuca ulaştığımızı düşünüyorum. Alt yapı ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor ama büyük bir sıkıntımız yok, hasta kabulüne başladık. Güzel olan kısım bizimle birlikte tüm Kastamonu’nun sevinmesi ve bizimle aynı hissiyatı paylaşması. Bu süreç boş yere zaman kaybı oldu, biz zaten verileceğini eninde sonunda biliyorduk. Elimizde olmayan nedenlerle, bürokratik sebeplerden dolayı 1 sene biraz boşa geçti. Geçen haftadan itibaren sıfırdan başlamış gibi düşünüyoruz kendimizi, o arayı kapatacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Excimer lazerimizi kurduk, önümüzdeki haftadan itibaren de hasta alımını düşünüyoruz. Yerel siyasetçilerimiz ve kamudaki arkadaşlarımız ziyaret ettiler, yardımcı oldular ellerinden geldiğince. Yereldeki arkadaşlar geliyor ama Ankara ile iletişimde hep kopukluk oldu bunu da genelde biz yapmak zorunda kaldık” dedi.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE BRANŞLARI BÜNYEMİZE KATMAYI ÇALIŞIRIZ”

Hizmet ağlarını genişletmek için çalışacaklarını vurgulan Altıkulaç; “Kastamonu halkının da bizden ne beklediği önemli, onlar teveccüh gösterirler ve bize gelip ‘Şu branşlarda olsun’ derlerse biz de elimizden geldiğince branşları bünyemize katmayı çalışırız. Şu aralar dermatoloji kısmında büyük bir eksiklik var, biz bunların görüşmelerini de yapıyoruz ama bir anda olmuyor maalesef. Başlangıçta Vali’miz geldi, Milletvekillerimiz Hakkı Bey ve Metin Çelik Bey geldi, hepsi ziyaret ettiler ve durumu bizlerden öğrendiler. Murat Başesgioğlu Bey de geldi; CHP, MHP, Memleket Partisi, İYİ Parti İl Başkanları geldiler, ziyaret ettiler. Bakanlık düzeyinde özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hasan Bey farklı bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Çünkü; Bakan Bey’den direkt randevu alarak bu konuyu tek anlatan da o oldu, tabii bize bir geri dönüşü olmadı ama teşekkürü borç biliriz” diye konuştu.

“EKİBİMİZ GERÇEKTEN İYİ”

Ekonomik olarak zor süreçlerden geçtiklerini söyleyen Altıkulaç; “Ekonomik anlamda sıkıntıya düştük, ‘çeviremiyoruz’ diyerek kimseyi işten çıkartmadık. Tabii ki arada işten çıkan ya da işle alakalı işten çıkarttığımız ya da bir şekilde disiplin problemi yaşayan arkadaşlar mutlaka oldu. Sadece dayanma süremizi arttırabilmek için yaklaşık 20 arkadaşımızı ücretsiz izne çıkarttık. Onun haricinde kimseyi çıkarmamak en büyük gurur vesilem. Arkadaşlarımız sağ olsunlar bizim yanımızda durdular. Genelde problem, hekim arkadaşların ayrılması neticesinde hastanelerin 2-3 ay sonra kapanması yönünde oluyor. Bizde çok şükür böyle sıkıntılar olmadı. Ekibimiz gerçekten iyi ve Kastamonu için bir şeyler yapmak isteyen bir ekip” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Muhittin öncü ise; “Önümüzde engel kalmadı, bundan sonrası bize bağlı, yaptığımız hizmete bağlı. İnşallah iyi olacak diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“BİZ İŞİN MANEVİ KISMINDAYIZ”

Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Çelik de; “O zaman da söylemiştim, niyetimiz memlekete hizmet olsun diye bu işe girdik. Hiç pişman olmadım, bir sene boyunca maddi manevi her şeyimizi verdik. Şükürler olsun mutlu sona ulaştık. Benim en çok hoşuma giden şey, bir haftadır gelip giden hastalar buradan dua ile çıkıyor. ‘Memlekete böyle bir yer açıldı, böyle bir hastane yaptığınız için Allah razı olsun’ diyerek ayrılıyorlar ve o bize yetiyor. Biz artık işin manevi kısmındayız, parasal kısmında değiliz” diye konuştu.

“BİZ 150 KİŞİ BURADA BİRBİRİMİZE KENETLENDİK”

Genel Koordinatör Kayhan Yaman, Kastamonu’ya ekonomik anlamda katkı sağladıklarını söyleyerek; “SGK anlaşmasının olmadığı bizim gibi küçük illerde reçete yazamadığınızda, rapor veremediğinizde, bir anda hasta kapasiteniz düşüyor. Kolay geçmedi ama çok şükür başarıldı bu. Yalnız bırakıldık ama biz 150 kişi burada birbirimize kenetlendik. Moral açısından düştüğümüz günler oldu, hakkımızda çıkan dedikodulara zaman zaman laf yetiştirmekte zorlandığımız günler oldu ama hepimiz birbirimize destek olduk. Şimdi artık önümüze bakıyoruz, eksik kadrolarımız çok fazla olmamakla birlikte eksik kadrolarımızı tamamlamaya çalışacağız. Hekim kadromuz çok çok iyi, cihaz donanımlarımız Türkiye standartlarına göre iyi durumda, hastane denildiğinde zaten işin çekirdek elemanı hekim ve cihaz. Bunun yanı sıra güler yüzü, tatlı dili, temizlik ve tertibi de eklenebilirse karşınıza çok iyi bir hastane çıkıyor, biz de iddiadayız. Çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz. Biz bir ticarethane değiliz biz bir hastaneyiz. Burada para kazanma amacından daha çok çıkan bir hastanın ‘Allah razı olsun’ demesi ya da ağrısının giderilmesi bizi çok daha mutlu edecek. Kastamonu ekonomisine bu hastane aylık ortalama 5 ila 7 milyon TL civarında katkı sağlıyor. Dağıtılan maaşlar ile hastane harcamalarıyla, diğer vs. giderlerle birlikte ekonomiye böyle bir katkımızın olduğunun unutulmaması lazım. Umarım önümüzdeki yıl da yine bir basın toplantısı ile yaptığımız hizmetleri değerlendiririz. Özel hastaneye gitmeyen hastalarımıza da katkımız var. Biz olmasak o hasta devlet hastanesine gidecek, orada birikim olacak, yoğunluk olacak. O yoğunluğu da azalttığımızı düşünüyorum. Sloganımız da zaten bu ‘Kastamonu’ya nefes olmaya geldik’, nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.

“İDDİALIYIZ, FARKLIYIZ”

Medikal Hizmetler Direktör Yardımcısı ve Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. Oktay Altunay da; “Bizler bu işin mutfağındayız. İddialıyız, farklıyız. Elimizden gelenin en iyisini yaparak Kastamonu’nun en iyisi biz olacağız. Gelinen süreçte çok büyük zorluklar çektik. Bazen karamsarlığa düştük ama Sinan Bey bizi her zaman aydınlığa çıkardı. Her personel elinden gelenin çok çok fazlasını yaptı. Onlar geldiğimiz noktada büyük işler yaptılar. ‘Her şey çok güzel olacak’ dedik oldu. İnşallah daha da güzel olacak. Önümüzdeki yıl inşallah bambaşka konular konuşacağız. Sadece Kastamonu olarak değil, bölge olarak çok iyi işler yapacağız” diye konuştu.

“BİZ ZATEN HAKKIMIZ OLAN BİR ŞEYİ İSTİYORUZ”

Açıklamaların ardından yöneltilen soruları yanıtlayan Altıkulaç; “Hiç gelmedi diyeceğim bir iki kişi var. Şu anda Kastamonu bir bütün olarak bunu hissediyor. Maalesef Ankara’da bizim sesimiz duyulmuyor. Tüm partilerin il ve ilçe yönetimleri ziyarete geldiler, uğradılar. Bir tek isim vermek gerekirse Doğan Bey gelmedi. Bu da bir gerçek. Kastamonu’ya bir çivi çakan bir kişiye mutlaka destek vermemiz lazım. Ben bu süreçte şunu da gördüm, ‘Bizim Kastamonu’da böyle ama her yerde de aynı’ emin olun öyle değil. Bahsettiğimiz bu olay başka bir ilde olsa, doğuda mesela onlar gerçekten bu tarz işlere önem veriyorlar, daha kısa sürede bu işi çözerlerdi. Zannediyorum ilgili yetkilileri kıpırdatmazlardı, onlarla mutlaka konuşarak baskı yaparak bu işi çözerlerdi. Biz zaten hakkımız olan bir şeyi istiyoruz. Bizim zaten en başından beri söylediğimiz, mahkeme kararlarının uygulanmasıydı. Bazı şeylerde devleti yönetenler ya da bürokratik işlemleri yapan insanlar zaten inisiyatif almak durumunda kalıyor, her şey kanunlarda yazmıyor. Burada şuna dikkat etmek gerekiyor, farz edelim ki kanunsuz ama toplum yararına ise orada da inisiyatif almaları gerekiyor, ben hep bunu savundum. Geçmişi de hatırlamak istemiyoruz önümüze bakmak istiyoruz. Kısmet, ayın 6’sında ihale var. Uğurlu Hastanesi’nin, 1 sene öncesinde de mutlaka açılması gerektiğini söyledik, yine aynı şeyi söylüyoruz. En baştan söylediğimiz gibi sağlık konusunda mutlaka destek veriyoruz, elimizi taşın altına koyarız. Belediye Başkanı ‘Biz burayı alacağız ve kim işletmek istiyor diye de soracağız’ dedi. İnşallah bu iş gerçekleşirse biz işletmeye de talibiz. O anlamda da destek veririz, bunu şimdiden belirtelim” dedi.