EDİTÖR’DEN!!!

Taşköprü Postası Gazetesi 12 yaşında!

Değerli okurlar,

21. yüzyılın başlarına kadar dördüncü güç olarak dikkat çeken medya, bu yüzyılın başlarında internetin ve sonrasında sosyal medyanın da yaşamımızda yer edinmesi sonucu birincil güç haline gelmiştir.

İlimiz ekonomisine, kültürüne ve siyasetine yön veren ilçemiz Taşköprü’de yıllar itibariyle bir yerel gazete olmayışının eksikliği Taşköprü Postası Gazetemiz yayın hayatına başlayana kadar hissedilmekteydi.

Türk Basın tarihine Ulu Önder Atatürk’ün verdiği önem ve ivmeden etkilenen Taşköprü ilçemizde, 1950 yılında gazete ile tanışılmış ve bugüne kadar Taşköprü, Taşköprü’de Uyanış, Gökırmak, Taşköprü’nün Sesi ve Taşköprü Pompeiopolis gibi gazeteler çeşitli aralıklarla çıkarılmıştır.

2009 yılında Taşköprü Postası Haber Portalı’nın yayın hayatına başlamasının ardından 2010 yılı Nisan ve 2011 yılı Eylül ayları arasında Pompeiopolis adı altında aylık bir gazete siz okuyucularımıza sunulmuş fakat aylık gazetenin günümüz ihtiyacını tam anlamıyla karşılamaması nedeniyle bu gazetemiz de yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştı.

Taşköprü Postası Gazetesi’nin yayın hayatına başladığı 27 Ocak 2012 tarihini kıstas alırsak bu tarihe kadar vasıflı bir gazete olmayışı çeşitli platformlarda ilçe halkı olarak karşılaşılan büyük bir eksiklikti.

Gazetemiz yayın hayatına başlamadan önce hizmet vermeye başlayan Taşköprü Postası Haber Portalı (www.taskoprupostasi.com) sitemizin kurulmasının ardından okuyucularımıza ve tüm Taşköprülülere bir söz vermiştik.

Siz kıymetli okuyucularımızın desteğiyle kısa sürede ilçemizin haftalık yerel bir gazeteye kavuşması için her türlü desteği vermeye ve kar amacı gözetmeksizin elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu söylemiştik.

Ve bu sözümüzden yaklaşık 4 yıl sonra 27 Ocak 2012 tarihinde Taşköprü Postası Gazetesi, her hafta ki gelişmeleri Cuma günü okuyucusu ile buluşturmaya başladı.

Bugün gazetemizin 12. yaşına girmesinin ve sözümüzün arkasında durabilmenin haklı gururunu, siz kıymetli Taşköprü halkımız ve gurbetteki gönlü memleket sevdası ile atan hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz.

İlk haftalarda ücretsiz dağıtılan ve daha sonra gerek abonelik sistemiyle gerekse bayilerden ulaşabildiğiniz Taşköprü Postası Gazetesi, haftalık yaklaşık olarak 1000 adet basılmakta ve özellikle gurbetteki hemşerilerimizin teveccühü ile il içi ve il dışında her geçen gün abone sayısını arttırmaktadır. Bununla birlikte okurlarımızın görüş ve önerilerini önemseyerek ön ve arka sayfaları renkli olacak şekilde yayın hayatımıza devam etmeye başladık.

Her daim misyonumuz; “İlklerin Şehri Olan, Tarihi, Kültürü, Doğası ve İnsanı ile gurur duyduğumuz Taşköprü ilçemize ve halkımıza” gerek içerik gerekse nitelik olarak en güzel ve kaliteli hizmeti vermek oldu.

-------****-------****-------******--------------****-------****-------******-------

Kıymetli okurlar,

Kastamonu Belediyesi'nde başkan ve başkan yardımcılarının sorumluluk alanları belli oldu Kastamonu Belediyesi'nde başkan ve başkan yardımcılarının sorumluluk alanları belli oldu

Gerek ülkemizde gerekse dünyada güven açısından basın ve medyaya olan bakış her geçen gün negatif yönde seyretmekte. İnsanımıza ve ilçemize olan sevgimizden dolayı bizler hiçbir menfaat gözetmeksizin toplumsal olaylara ağırlık vererek menfi bir gazetecilik anlayışından ziyade müspet yönde çalışan ve etrafına yön veren bir yaklaşımı gaye edindik. Özellikle de gurbet ile sıla arasındaki üzerimize düşen köprü vazifesini kurmaya çalıştık ve çalışmaktayız.

İnanıyorum ki ilk günden bu yana sizlerin destekleri ile 15. yaşına girmiş olan Taşköprü Postası Haber Portalı’nın yanı sıra 12. yaşına giren Taşköprü Postası Gazetesi, sadece haber anlayışı ile değil sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde de bundan sonra da hizmetlerini sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Taşköprü ilçemizde basın alanında emek harcamış ilçeyi gazete ile buluşturmak adına gecesini gündüzüne katmış merhum Numan Özdemir ve Muhammet Eski başta olmak üzere hayatını kaybeden değerli büyüklerimizi rahmetle anıyoruz.

Taşköprü Postası Gazetesi’nin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan emekçilerini tebrik ediyor, gazetemizin ve internet sitelerinin yayın hayatını sürdürmesine katkı sağlayan siz değerli okurlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

Haftanın Sözü

“Bir ulusun ruhu esir alınmadıkça, bir ulusun azim ve iradesi kırılmadıkça o ulusa hâkim olmanın olanağı yoktur. Oysa, asırların yarattığı ulusal bir ruha, kuvvetli ve daimî bir ulusal iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz. (01.09.1924).”

Mustafa Kemal ATATÜRK