Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kastamonu merkezde başlatılan kan bağışına çok sayıda vatandaş katılarak Türk Kızılayına kan bağışı yapmıştı.
Kan Toplama Merkezi Mobil Aracı, Kastamonu merkezden sonra Taşköprü ilçemize de gelip Cumhuriyet Meydanı’nda kan bağışına başladı. Taşköprü’de yaşayan vatandaşlar ise merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında deprem bölgesinde oluşabilecek kan ihtiyacının karşılanması için kan bağış noktasına gitti.
Konu hakkında konuşan Kastamonu Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Ahmet San; “Daha önceden de kan toplama tırımızla birlikte Taşköprü ilçemize defalarca gelmiştik. Bu iki günlük süreçte Taşköprü halkı önceki kan topladığımız zamana göre daha fazla ilgi gösterdi. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız büyük deprem felaketi ise bunu etkileyen en büyük faktör, böylelikle ülkemizin her tarafında olduğu gibi Taşköprü’de birlik beraberlik ruhunu yansıtmış oldu. Buraya gelip kan veren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Her sağlıklı vatandaşın 3 ay da bir kan verebileceğini de hatırlatmak isterim” dedi.
Haber: Oğuzhan ERDOĞAN

Kastamonu Şeker Fabrikasına personel alınacak! Sayı belli oldu Kastamonu Şeker Fabrikasına personel alınacak! Sayı belli oldu