Şehidimizin annesi, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü Şehidimizin annesi, Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü

İlçemizin önemli geçim kaynağı olan ve Kendirin Merkezi olarak bilinen Taşköprü’ye Çin ve Almanya’dan kendir alanında yatırım düşüncesiyle Hemp Fortex firma yetkilisi Ding Hongliang, HempAge firma yetkilisi Robert Hertel, BioAgronomics Group CEO’su ABD'li Robert C. Clark ziyarette bulundu.

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ı makamında ziyaret eden yetkililer ilçe ve ilçede ki kendir yetiştiriciliği hakkında Başkan Çatal’dan bilgiler alarak, kenevir Tekstil ürünleri satışında, Kastamonu kenevir lifi ile kenevir tekstil ürünlerinin üretimi ve Dünya'ya pazarlanması konusunda karşılıklı istişarelerde bulundular.

Gerçekleştirilen görüşmeye Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen, Kastamonu Sanayici İş Adamları Derneği (Kasiad) Başkan Yardımcısı Fikret Özkan ve Taşköprü İlçe Tarım Müdürü Mehmet İpek’de katıldı.

Belediye Başkanı Çatal, kendirin geçmişte olduğu gibi gelecekte Taşköprüde üretim merkezi olması için gerek ulusal gerekse uluslararası alanda girişimlerinin devam ettiğini söyleyerek Kasiad yetkililerine de bu alanda gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN