Taşköprü’nün minik uzay yolcuları Planetaryum’da büyülendi! Taşköprü’nün minik uzay yolcuları Planetaryum’da büyülendi!

Kastamonu Barosu mensubu bir Avukat tarafından deprem felaketinin yaşandığı Hatay’da çadır çadır gezilip kart dağıtıldığı ve vekaletname toplandığı iddia ediliyor.
Konu ile ilgili olarak İzmir Barosu avukatlarından Oğuzhan Arslan, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Arslan, Hatay Barosu mensubu arkadaşı A.A.’ya dayandırdığı açıklamalarında, söz konusu olayın Türkiye Barolar Birliği’ne ve Hatay Barosu’na intikal ettiğini ifade etti.
Arslan: “Meslektaşımız A.A.’nın ifade ettiğine göre bu avukat bunun üzerine üçüncü şahıslar üzerinden meslektaşımızın ailesine ulaşarak tehditvari bildirimlerde bulunmuş, istediği gibi iş alabileceğini, bu konudan uzak durulması gerektiğini söylemiş, hatta hükümete yakın olduğunu istediğini yapabileceğini söylemiştir. Hatay Barosu mensubu meslektaşımız A.A. tarafından söz konusu tehditler sebebiyle ayrıca suç duyurusunda da bulunulacak. Söz konusu iddialar oldukça vahim. TBB, Hatay ve Kastamonu Baroları konuya hassasiyet göstermelidir. Mesleki değerlerle bağdaşmaması bir tarafa suç isnadı da bulunması, konuyu daha da önemli hale getirmektedir. İddiaların doğruluğunun tespiti halinde, adı geçen avukatın mutlak suretle meslekten ihracı gerekir. Çünkü hiçbir avukat, meslektaşı olan avukatın ailesini tehdit edemez.”

(KASTAMONU İSTİKLAL GAZETESİ)