Mali Müşavir, Önceki Dönem CHP İstanbul İl Saymanı Mehmet Diribaş, 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge'den aday adayı olduğunu açıkladı.

30 yılı aşkın süredir Kastamonu STK ve siyasetinin İstanbul'daki başarılı isimlerinden olan Azdavaylı hemşerimiz Mehmet Diribaş, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölgeden milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

Diribaş, siyasete 1989 yılında dünya görüşüne paralel Sosyal Demokrat Halkçı Parti Gençlik Kolları’nda aktif siyasetle başlayan ve ilerleyen süreçlerde CHP İstanbul İl Başkanlığı hemşeri örgütlenmelerinden sorumlu başkan yardımcılığına kadar yükseldi.

Yönetimde Varız Demek İçin Adayım

Aday adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Diribaş, iş yaşamı yanı sıra, siyasette de Kastamonu varlığı ve sürdürülebilir başarılı çalışmalar için yürüttüğü faaliyetlerin hangi partiden olursa olsun hemşerilerinin ülke yönetimi ve topluma hizmet noktasında ben de varım demesi gerektiğine inancının bir tezahürü olduğunu belirttiği milletvekilliği için aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Kastamonu İnsanı İzleyici Kalmamalı

1950 yıllarında başlayan ve en büyük nüfus yoğunluğunu elde ettiği İstanbul gibi dev bir metropolde siyasete dair Kastamonu insanının izleyici durumda kalmasının yansımaları ve sancılarının sürekli gündemde olduğuna işaret ederek, gelinen nokta itibarı ile dünya görüşü doğrultusunda her Kastamonulunun bir partide etkin görev alması gereğine işaret etti. Siyasal mücadelenin bir toplumda kendini kabul ettirebilmenin olmazsa olmaz koşulu olduğuna dikkat çeken Diribaş, “Siyasi partilerde bırakın maksimum düzeyde, bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda temsilden yakınarak bundan siyasi partileri sorumlu tutmak gerçekten düşündürücü bir durum. Hayatım hep siyasetin mutfağında, ortasında ve hep merkezinde geçti. Ancak gördüğüm şu ki; bizim hemşerilerimiz genelde siyasete uzak duruyor. Üye olma, etkin görev alma ve siyasette belirli karar noktalarında bulunmadığımızdan dolayı nüfusumuza oranla yok denecek sayıda siyasetçimiz bulunuyor. Oysa siyaset memlekete hizmet etmek için en etkin yollardan biri ve belki de en önemlisidir” ifadelerini kullandı.

Taşköprü'de Hacı Meliha Çorbacı Son Yolculuğuna Uğurlandı! Taşköprü'de Hacı Meliha Çorbacı Son Yolculuğuna Uğurlandı!

“Bu Seçim Çok Önemli”

14 Mayıs 2023'de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin Kastamonulular için de büyük önem taşıdığını söyleyen Diribaş, CHP İstanbul Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirtti. Diribaş, her partiden hemşerilerinin bu süreçte aday olarak Kastamonu için mücadele vermesi gerektiğini ve bu mücadelenin gelecek kuşaklara karşı bir ödev olduğunu sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)