Aralarında Taşköprülü vatandaşların da bulunduğu Emeklilikte Staj ve Çıraklık Mağdurları (EST), stajyerlik ve çıraklık dönemlerinin sigorta başlangıcı sayılması için Ankara'da basın açıklaması yaptı.

İstanbul’daki Taşköprülüler iftarda buluştu İstanbul’daki Taşköprülüler iftarda buluştu

Taşköprü ilçemizden ve yurdun dört bir yanından Ankara'ya gelen staj ve çıraklık mağdurları, Ankara Ulus'ta basın açıklaması yaptı.
Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği önderliğinde, sabahın erken saatlerinde Ankara'ya gelen staj ve çıraklık mğdurlarının ilk durağı Anıtkabir oldu.
Atatürk Mozalesi'ne çiçek bırakıp 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan EST'liler, ziyaretlerinin ardından Ulus Meydanı'na geçtiler. Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Salman, burada bir basın açıklaması yaptı.

TORBA YASA BEKLENTİSİ
Sözlerine yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere vatandaşlara rahmet dileyerek başlayan Salman, "Kaderimiz, çabamıza bağlı. Yıllardır bu mücadeleyi veriyoruz, elimizden ne geliyorsa yaptık. Bir günde 2 milyon, 3 milyon tweet attık. Türkiye'nin gündemini biz belirledik" dedi.
Salman, "Ay sonunda kapsamlı bir torba yasası çıkartılacağı söyleniyor. Bu torba yasada staj ve çıraklık mağduriyeti giderilmedir. Gencecik yaşta sanayilerde çalışmış, araba altına yatmış, ter dökmüş emekçilerin stajlarını, çıraklıklarını sigrta başlangıcı saymak bir lütuf değil, analarının ak sütü gibi helaldir" diye konuştu.
Beklentimiz stajın çözülmesi yönündedir diyen Salman, "Hükümetimizin geride mağdur bırakmayacak şekilde düzenlemeler yapacağına inancımız tamdır. Sonuna kadar mücadeledeyiz, sonuna kadar işimizin başındayız, hakkımızı alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN