Taşköprü Pompeiopolis Kadın Kooperatifi'nden Başkan Arslan'a Ziyaret! Taşköprü Pompeiopolis Kadın Kooperatifi'nden Başkan Arslan'a Ziyaret!

Her sene, ülkelerin akademisyenleri veya matematik öğretmenleri tarafından hazırlanan birbirinden farklı, yaratıcı ve benzersiz matematik soruları, problemleri ile öğrencilerin matematiksel becerilerini geliştirmek ve matematiğe daha ilgili olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “Matematik Yarışması” Taşköprü ilçemizde de düzenlendi.
Taşköprü ilçemiz de bulunan Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleştirilen sınava ilk ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencileri de katılım sağladı. Düzenlenen sınav hakkında bilgi veren Atatürk Orta Okulu Müdürü Aysun Uzun;
“Kanguru Matematik Sınavı, 93 ülkede uygulanan bir Matematik yarışmasıdır. Bu sınavda özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Biz de Milli Eğitim Bakanlığımızın matematik seferberliği kapsamında matematik farkındalığı oluşturmak ve öğrencilerimizin matematiğe olan ilgi ve sevgisini artırmak için bu sınavı Taşköprü ilçemizde düzenlemesine aracı olmak istedik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda sınav merkezi olarak kabul edildik. 1. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerden toplam 96 öğrencinin katılımıyla sınavımızı gerçekleştirdik. Taşköprü’nün yanı sıra civar il ve ilçelerden öğrencilerin bulunduğu sınavı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Seneye daha fazla öğrencimizin katılımlarını hedefliyoruz. Sınavın duyurulması, kayıtların alınması ve uygulanma aşamalarında emeği geçen idareci, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.
Okulda eğitim görevlisi olarak görev alan Matematik Öğretmeni Akan Volkan Çalık ise;
“Öncelikle Çanakkale Zaferimizin 108. Yıldönümünde Aziz Şehitlerimizi, bu vatan için göğsünü şarapnel parçalarına siper eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum.
Böyle önemli bir zaferin yıldönümünde okulumuzun uluslararası bir matematik yarışmasına katılması bizleri ayrıca mutlu etti. Ulu Önder Atatürk’ün en sevdiği derslerden birinin matematik dersi olması, bugün böyle bir yarışmaya katılmış olmayı daha da anlamlı hale getirdi. Ayrıca günümüz savaşlarının teknolojik ve bilimsel bağlamda da son hız devam ettiği göz önüne alınırsa, Atamızın “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.” düşüncesinin ne kadar öngörülü ve doğru bir tespit olduğu görülmektedir. Milletimizin bilimsel ve teknolojik savaşını da tıpkı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi kazanabilecek yetenek ve yeterlilikte olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen Kanguru Matematik sınavı sonuçlarının, 10 Nisan Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN