Çanakkale Zaferi sebebiyle Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır. Türkiye, devleti ve milletiyle zorluklara göğüs gerecek, krizleri fırsata çevirecek, küllerinden yeniden doğacak kapasiteye sahiptir. Yeter ki fitne ve fesat peşinde olanlara kulak asmayalım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. seneidevriyesinde bir kez daha aziz şehitlerin manevi huzurunda olduklarını ifade ederek canları ve kanları pahasına tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez." dedirten o büyük kahramanları rahmet ve tazimle yad ettiğini dile getirdi.

MEHMET AKİF'İN SÖZLERİYLE BAŞLADI

Erdoğan, aynı şekilde vatanın bekası, milletin istiklal ve istikbali uğrunda toprağa düşen tüm yiğitlere Allah'tan rahmet niyaz ettiğini dile getirerek şöyle devam etti: "Merhum Mehmet Akif'in o samimi duasıyla şehitlerimizi selamlıyorum; 'Gök kubbenin altında yatar al kan içinde / Ey yolcu şu topraklar için can veren erler / Hakkın bu veli kulları taş türbeye girmez / Gufrana bürünmüş, yalnız Fatiha bekler.' Rabb'im şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin diyorum."

"ANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDUĞU BİR DÖNÜM NOKTASI"

Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal'in Çanakkale'yi "bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden bu toprakları bize ebedi vatan yapan zafer" olarak tarif ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Gerçekten de Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asli kimliğini bulduğu, üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı, tıpkı bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu bir dönüm noktasıdır. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getiren milletimiz Çanakkale'de yazdığı destanla, İstiklal Harbi'mizi zafere ulaştıracak inancı, iradeyi ve direniş ruhunu da kuşanmıştır." dedi.

Bugün yüzde 25 zam gelmişti! Kırmızı et yüzde 50 zam daha açıklandı: Tarih netleşti Bugün yüzde 25 zam gelmişti! Kırmızı et yüzde 50 zam daha açıklandı: Tarih netleşti