Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün 11 yıl aradan sonra ilk resmi ziyareti gerçekleştirerek Mısır'a gitti. Mevkidaşı Samih Şukri basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, "İlişkilerimizde bir kopukluk oldu. Alacağımız dersler var. Ne olursa olsun, bu bağlarımızı bir daha koparmamak için de her iki taraf olarak da üzerimize düşeni yapacağız. Diplomatik ilişkiler en üst düzeye çıkacak." dedi.

Yıllardır tansiyonun yüksek seyrettiği Türkiye- Mısır ilişkilerinde normalleşme adımları atılıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry'nin davetine icabetle bugün Mısır'a gitti. Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı oldu.

Herkes bunu araştırıyor... Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı? Herkes bunu araştırıyor... Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı?

"ZOR ZAMANLARDA GÖSTERİLEN DAYANIŞMAYI UNUTMAYACAĞIZ"

İki bakan toplantının ardından kameralar karşısına geçerek basın açıklaması yaptı. İki ülke arasındaki ilişkileri işaret eden Çavuşoğlu, "Mısır'ı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. En kısa süre içerisinde kardeşim Şükri'yi de Türkiye'de bir kere daha misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağım. Türkiye'de meydana gelen depremden sonra bize verdikleri destek için Mısır hükümetine ve kardeş Mısır halkına teşekkür etmek istiyorum. Zor zamanlarda gösterilen dayanışmayı unutmayacağız. Türkiye'ye Mısır'dan ciddi ölçüde insani yardım geldi." dedi.