Kastamonu'nun en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Kastamonu Dayanışma Derneği (KASDER) düzenlediği basın toplantısında, "Kastamonulu adaylara seçilecek noktadan yer veremeyen siyasi partilere Kastamonulular olarak oy vermeyeceklerini" açık olarak ifade etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünün de altını çizerek Kastamonu’nun, devletin ve milletin en zor zamanlarında en ağır bedelleri ödeyen ve her daim ödeyecek olan şanlı bir geçmişe sahip olduğunu belirten KAS-DER; demokrasının en temel kriterlerinden biri olan temsilde adalet ilkesinin hayat bulması adına 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde Kastamonulu adaylara yer verilmesi kaçınılmaz bir gerçektir, bu bizim olmazsa olmazımızdır sözleriyle, kararlılıklarını belirtti.

Kastamonu’nun; İstanbul’un demografik yapısına baktığımızda en fazla nüfusa sahip olan vilayetlerin başında yer aldığını belirten KAS-DER, açıklmasında şunları kaydetti:

" İstanbulun tüm seçim bölgelerinde birbirinden kıymetlli ve liyakatlı aday adayı olan hemşehrilerimize listelerinde seçilebilecek sıralarda yer veren siyasi partilere desteğimizin tam olacağı aksi takdirde Kastamonulu adaylara yer vermeyen siyasi partilere oy vermeyeceğimizi çok açık ve net bir şekilde kamuoyuna ve siyasi partilere duyururuz. "

(KASTAMONU İSTİKLAL)

Kastamonu'nun bu ilçesinde çiftçilere traktör ve tomruk çekme vinci desteği verildi! Kastamonu'nun bu ilçesinde çiftçilere traktör ve tomruk çekme vinci desteği verildi!