enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
20,9567
EURO
22,4572
ALTIN
1.313,16
BIST
5.114,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kastamonu
Yağmurlu
22°C
Kastamonu
22°C
Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kastamonu ve Sinop’ta kestane üretimi arttırılacak

Kastamonu ve Sinop’ta kestane üretimi arttırılacak
A+
A-

Kastamonu ve Sinop’ta ormanlara planlı müdahaleler ile kestane üretiminin artırılması hedefleniyor.
Kastamonu ve Sinop’ta sahil bandındaki kestane ormanlarında ortaya çıkan sorunlar ve kestane üretiminin artırılması noktasında yapılacak “ormanlara planlı müdahaleler” konusu düzenlenen toplantıda değerlendirdi. Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü teknik ekibi, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi’nden konunun uzmanı öğretim üyeleri ve Sinop Orman Bölge Müdürlüğü teknik ekibi katıldı.


Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ile Sinop Orman Bölge Müdürü Celal Kanbur, bölge müdür yardımcıları ve şube ile işletme müdürleri, daha önce yapılanlar ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili beklentilere değindi.


Toplantıda konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, doğal yayılış alanındaki kestane ormanlarında ortaya çıkan sorunlar ve kestane üretiminin artırılması konusunda yapılacak olan ‘ormanlara planlı müdahaleler’ konusunda fikir alış verişinde bulunduklarını belirterek, “Bu konuda daha önce yapılanlar ve yapılması arzu edinilen çalışmalarla ilgili beklentilerimizi dile getirdik. Akademisyenlerden başkaca değer artırıcı çalışmalarda birlikte yapılabilecek projeler konusunda destek ve iş birliğinin artırılması konusunda fikirlerini dinledik” dedi.


Daha geniş alanlarda kestane ormanlarının yaygınlaştırılacağını ifade eden Sönmezoğlu, “Kestane ormanlarının hak ettiği değerin verilmesi ve ülkemize, orman köylümüze ekonomik olarak katkısının maksimum hale getirilmesi noktasındaki çalışmaların işletmeciler kanalı ile sahaya uyarlanmasıyla gerçekleşmelerin takibinin yapılması ve çalışmalara soluksuz devam edilmesi noktasında fikir birliğine varılmıştır. Hedef daha geniş alanlarda kestaneye yönelik pozitif müdahaleler ile daha fazla ve kaliteli ürün elde edilmesidir” diye konuştu.


Sönmezoğlu, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesinde görevli Prof. Dr. Erol Akkuzu, Prof. Dr. Sabri Ünal, Doç. Dr. Oytun Emre Sakıcı, Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Prof. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu ile Prof. Dr. Fatih Sivrikaya’ya yaptıkları bilgilendirmelerden dolayı teşekkür etti.

(İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.