Kastamonu'dan her bahar döneminde mevsimlik işçi olarak Bursa'ya getirilen vatandaşlar, bu yıl büyük bir mağduriyet yaşadı. Getirildikleri işveren tarafından işsiz bırakılan 7 aile kurdukları çadırlarda çaresizce bir yardım eli bekliyor.
Kastamonu'dan Bursa'ya mevsimlik işçi olarak gelen 7 aile Demirtaş'ta bulunan Yasemin Park'ın arkasındaki bir araziye kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Kastamonu'dan Bursa'ya mevsimlik işçi vaadiyle getirilen aileler hem işsiz hem de evsiz kaldı.
SURİYE UYRUKLU VATANDAŞLAR İŞE ALINMIŞ

Kastamonu'dan Bursa'ya mevsimlik işçi olarak kamyonetle getirilen 7 aile, Demirtaş'ta bulunan bir alışveriş merkezinin arkasında bulunan arazide kurdukları çadırlarda barınmaya çalışıyor. İddialara göre, iş-veren Kastamonu'dan gelen işçiler yerine Suriye uyruklu vatandaşları işe alarak daha düşük ücretlerle çalıştırıyor. Kastamonu'dan gelen 7 aile ve içinde 20'ye yakın çocuk yaklaşık 2-3 gündür kötü şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Geçtiğimiz yıl günlük 60 liraya çalışan aileler bu yıl iş bulamadıkları için çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyor.
KÖTÜ HAVA KOŞULLARINDA BARINMA MÜCADELESİ VERİYORLAR

Boş bir arazide konaklayan vatandaşlar 2 gündür sağanak yağmurun da etkili olmasıyla zor anlar geçiriyor. Getirdikleri battaniye, yorgan ve kıyafetlerin ıslanmasıyla çaresiz kalan aileler çocuklarının hasta olmasından da endişeleniyor. Isınma ve barınma sorunuyla karşı karşıya kalan aileler bir yardım eli bekliyor.
"HAYIRSEVERLERDEN BİR YARDIM BEKLİYORUZ"

Epilepsi hastası olduğu için bir işte çalışamadığını ifade eden Bulut Heyder, "Buraya çapa yapmak için geldik. İş bulamadık ve 4 çocukla kepaze olduk. Allah rızası için hayırseverlerden bir yardım bekliyoruz. Patronumuz, Suriye uyruklu vatandaşları işe almış biz ortada kaldık. Battaniyem ıslandı, çadırımız yok. Suriyeliler daha uyguna çalıştıkları için onları işe almışlar" dedi.
"BATTANİYE, ÇADIR, SOBA İHTİYACIMIZ VAR"

Kastamonu'da çalışma vaadiyle kandırıldıklarını belirten Erdal Heyder, "Patronumuz işe Suriyeli vatandaşları almış bizde böyle ortada kaldık. Yatağımız yorganımız ıslandı. Burada 6-7 aileyiz. Karabük'te evim yandı. Böbrek hastalığım olduğu için de çalışamıyorum. Bursa'daki hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Battaniye, soba, çadır ihtiyacımız var. Her ailenin 5 tane çocuğu var ve çok zor durumdayız" diye konuştu.

(İHA)

Başkan Baltacı: 23 Nisan, Kastamonu'ya yakışan şekilde kutlandı Başkan Baltacı: 23 Nisan, Kastamonu'ya yakışan şekilde kutlandı