Hüseyin Arslan, Taşköprü'nün Tabakhane Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu! Hüseyin Arslan, Taşköprü'nün Tabakhane Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu!

Çayır Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Taşköprü ilçemiz de dahil toplam 3 ilçede yüzde 50 bakanlık destekli olarak yem bitkileri tohumu dağıtımı yapıldı.


Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, mera ıslah çalışmaları kapsamında çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.


Taşköprü İlçemize bağlı Yazıhamit, Yukarı Şehirören, Aşağı Çayırcık köyleri ile Seydiler ilçesi Batıörcünler Mahallesi ile Devrekani Yazıhisar köyüne yüzde 50 bakanlık destekli olarak yapılan yem bitkileri tohumu dağıtımı kapsamında bin 340 kg sertifikalı yonca tohumu, 6 bin 500 kg sertifikalı yulaf tohumu çiftçilere yüzde 50 bakanlık destekli dağıtıldı.


Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu yaptığı açıklamada; “İlimizde 5 köyde uygulamaya devam edilen bu projeler ile meralar üzerindeki otlatma baskısı azaltılmış ve hayvanların kaba yem ihtiyacı karşılanmıştır. Bu tür projeler sayesinde çiftçilerimiz, sürdürülebilir tarım ve hayvancılığa yönlendirilerek ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulmasını amaçlıyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan ERDOĞAN