Artan yem maliyetlerinin ardından beyaz et ve kırmızı et fiyatları yükselişe geçti. Tüketici almakta zorlanırken kasaplar da fiyatlardan şikayetçi.
Taşköprü ilçemiz de uzun yıllardır esnaflık yapan Usta Kardeşler Kasap işletmecisi Halil Usta, "Kırmızı ette, kuzuda ve tavukta fazla zam var ama bu tamamen köylünün önceki senelere göre girdi çıktı maaliyetinin artması ve yükselen yem fiyatlarıyla alakalı" dedi.
Yem Pahalı Üretim Yok
Hayvancılıkta yem fiyatının artışının üretimi yok etme noktasına getirdiğine dikkat çeken Kasap Halil Usta, "Geçen sene üretim maaliyetlerinin masrafların çok olmasına rağmen süt ürünlerinin fiyatının maaliyete göre daha uygun fiyatta olmasından dolayı hayvanların çoğu kesime gitti. Yeni sezon da ise ineklerde ki doğum oranın da azalma yaşandığından ve ülkede hayvan kıtlığı olduğundan dolayı et ürünlerinde çok fazla fiyat artışı oldu. Bu sene vatandaşlarda Ramazan heyecanı yok, evler de tencereler biraz zor kaynıyor, bütün esnafın satışları çok durgun." dedi.
Haber: Buse Aslan

Taşköprü Pompeiopolis Kadın Kooperatifi'nden Başkan Arslan'a Ziyaret! Taşköprü Pompeiopolis Kadın Kooperatifi'nden Başkan Arslan'a Ziyaret!
&ab_channel=Foto%C4%9FraflarlaTa%C5%9Fk%C3%B6pr%C3%BC
video