Tokat'ta bulunan bir berberin atkı merakı müşterilerini de etkiledi, her müşteri dükkana bir atkı asar oldu.
Tokat merkezde bulunan bir berber 6 yıl önce arkadaşıyla zıtlaşması sonucunda atkı koleksiyonu yapmaya başladı. 6 yılda duvarlara asılarak biriken atkıları gören müşterileri ise şaşkınlığını gizleyemedi. 65 farklı takımın atkısı bulunan berber dükkanına müşteri olarak gelip kendi takımının atkısı olmadığını görenlerde atkı asmaya başladı.
Berber dükkanının sahibi Murat Taşkın'a ise bir çok yerden atkı gelmeye devam ediyor. Her atkının ayrı bir hikayesi olduğunu söyleyen Taşkın, müşterilerinin tıpkı dilek ağacı gibi dükkana atkı asmak için geldiklerini belirtti.

Zam geliyor: Tarih verildi! Zam geliyor: Tarih verildi!

"Burayı görenler dilek ağacı gibi getirip atkı asıyor"
16 yıldır berberlik yaptığını ve 6 yıldır atkı biriktirdiğini belirten Murat Taşkın, "Atkıları biriktirme merakım 6 yıl önce başladı. Bir arkadaşım ile konuşurken atkı koleksiyonu yapalım gibisinden bir iddiaya girdik, sonuç buraya kadar geldi. Bu atkı merakım arkadaşımla zıtlaşma ile başladı. O dört atkı da kaldı benim koleksiyonum da buraya kadar geldi. Şuanda yaklaşık olarak 65 takımın atkısı var. Avrupa ligi, süper lig, 2. Ligden ve amatör ligde mücadele eden takımlardan var. Tokat'tın ilçe takımlarından var. Burayı görenler dilek ağacı gibi getirip atkı asıyor. Benim ilçemin veya şehrimin takımının da atkısı olsun diyerek getiren çok oluyor. Görenler şaşırıyor, her takımın atkısı var mı diye soran çok oluyor. Kendi tuttuğu takımın atkısı olsun isteyenler kendisi getiriyor asıyor buraya. Arkadaşını arayıp sizin takımın burada atkısı yok gönder diyenlerde oluyor" şeklinde konuştu.

"Her atkının bir hikayesi var"
Her atkının bir hikayesi olduğunu belirten Taşkın, "Yabancı takımlardan çok fazla sayıda yok ancak anlamı olan çok fazla var. Bir abimiz vardı Ukrayna'ya gezmeye gitmiş, orada Dinamo Kiev ile Olimpiakos’un şampiyonlar ligi maçına gitmişler. Orada aklına gelmiş takımların atkısını alıp getirdi bizde astık buraya. Üniversitede Serhat hocam var, o yurt dışına seminerlere gittiğinde getiriyor. Polonya'ya gitmişti oradan bir atkı getirdi. Almanya'dan bir gurbetçi abimiz var. hanover96 takımının atkısını getirdi. Dükkanın önünden geçen kadınlar görüyor içeri girip bakıyor, yazma gibisinden benzetmeler oluyor. Hepsinin bir hikayesi var, benim arkadaşımdan olmayan atkıları istedim Başakşehir'in atkısını gönderdi. Benim burada yok dediğim atkıları getiriyorlar. Bir arkadaşım Kasımpaşa'da şaka mahiyetine Kasımpaşa tesislerine gidiyor Kasımpaşa tesislerinde izinsizce bir atkı alıyor. Hepsinin bir anlamı var. Bütün atkılar içerisinde para verip de aldığım tek atkı da Kayserispor'un atkısı “dedi.

(İHA)