Taşköprü Kaymakamı Özen, Şehit Adem Akman’ın vefat eden babası Cemil Akman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu Taşköprü Kaymakamı Özen, Şehit Adem Akman’ın vefat eden babası Cemil Akman’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

ODTÜ( Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Kültür ve Kongre Merkezi’nde 19. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri etkinliğine Taşköprü ilçemizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Bahri Alp Ortaokulu’da katıldı.
Çizgi izleyen kategorisinde robot yarışlarına katılan Bahri Alp Ortaokulu öğrencileri TEKNOALP robot takımı ismi ile mücadele verdi.
ROBOALP isimli robotları ile yarışan öğrenciler, 68 robot arasından ilk ona girmeyi başararak 6. sırada yerini aldı.
Robot takımı öğrencileri etkinlikte sergilenen proje ve yeni teknolojileri yerinde inceleyerek robotik kodlama konusunda yeni deneyimler elde ettiler.
Bahri Alp Ortaokulu robotik kodlama sınıfında 6/C sınıfı öğrencileri Muhammed Eymen Erden ve Mertcan Yalçın tarafından danışman öğretmenlerinin desteği ve 3 boyutlu yazıcı ile üretimi yapılan robot, sensörler ve motorlar sayesinde çizgi izleme özelliği taşıyor. Robot Takımı öğrencileri Robotik Kodlama sınıflarında 2204B TUBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması ve Bursa ilinde gerçekleşecek olan Cumhuriyetin 100. Yılı temalı MEB Robot yarışması içinde proje hazırlama ve test çalışmalarını sürdürüyorlar.
Taşköprü Postası Gazetesi olarak öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber: Merve Öz