2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı

Daha önce Twitter'da paylaşılan ve Pentagon'un Elon Musk'tan "silmesini" istediği savaşa dair gizli belgelerin ilk olarak Minecraft'a ait bir Discord sunucusunda ortaya çıktığı iddia ediliyor. Bu gerçekten çok enteresan.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'nın Rusya'ya karşı planladığı saldırı öncesinde Ukrayna ordusunu güçlendirmek için hazırladığı gizli Amerikan ve NATO planlarını içeren belgelerin sosyal medyada yayınlandığını doğrulamıştı. Pentagon, belgelerin Twitter ve Telegram gibi platformlarda ortaya çıktığını ve bunun büyük bir güvenlik ihlali olduğunu söyledi.

Şimdi ise bu denli önemli belgelerin, Twitter'da yayılmadan önce Minecraft oyununa ait bir Discord sunucusunda ortaya çıktığı iddia edildi. Bu sunucuda, savaş oyunları ve askeri strateji konularında tartışan oyuncular bulunuyor. Belgeler daha sonra 4Chan, Telegram ve Twitter'da da yayılmaya başladı.

(Haber Merkezi)