Sonunda oldu! Tavuk yasağı geliyor! Sonunda oldu! Tavuk yasağı geliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Havza ilçesinde yapılan 340 araçlık mekanik katlı otopark açılış için gün sayıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mekanik katlı otoparkın hizmete girmesinin ilçede park sorununa kalıcı bir çözüm olacağını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, il genelinde trafik sorununa kalıcı çözümler bulmaya devam ediyor. Bu çerçevede il merkezi ve ilçelerde hazırlanan otopark projeleri hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Havza ilçesinde 5 katlı 340 araç kapasiteli mekanik katlı otopark inşa edildi. Araç test aşamalarının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak otopark, yerli mekanik sistemle çalışacak. Otoparkta otomobilleri sürücüler değil, asansörlü mekanik sistem park edecek. Araçlar yine aynı sistemle park alanından alınıp sahiplerine teslim edilecek. Projenin hizmete girmesi ile birlikte ilçedeki park sorununa kalıcı bir çözüm bulunmuş olacak.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mekanik katlı otopark için geri sayımın başladığını söyledi. İl genelinde trafiği rahatlatmak için birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Demir, otopark projelerinin de buna büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Bu proje ile Havza’da yaşanan park sorununa kalıcı bir çözümün getirileceğini belirten Başkan Demir, “İnşallah kısa bir süre sonra mekanik katlı otoparkımız vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Havza ilçemizdeki bu bölge trafik akışının yoğun olduğu bir yer. 340 araç kapasiteli olacak otoparkımız bu sıkışıklığı azaltacak ve rahat bir nefes aldıracak. Sadece kent merkezi değil tüm ilçelerimizde Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda farklı projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.
Vatandaşlar ise bölgede ciddi bir park sorunu yaşadıklarını belirterek, otoparkın açılışı için kendilerinin de gün saydığını, proje için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

(İHA)