Ak parti Millet aday listesinde yer almayan 26. Dönem Milletvekili Murat Demir konuya ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı. Demir'in açıklamasıysa şu şekilde oldu:

"14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi sürecinde ilimiz Kastamonu’da AK Partimizi temsil edecek Milletvekili adaylarımız belli olmuştur.

1- Halil ULUAY
2- Serap EKMEKÇİ
3- Mehmet UMUR

Tüm Vekil adaylarımıza başarılar diliyoum.

2009 yılında Tuzla AK Parti İlçe Teşkilatında başladığım siyasete  Haziran 2015 seçimlerinde Kastamonu’dan Milletvekili aday adayı devam ettim ve aday listesinde yer alamadım. 

01 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken seçimde yine Kastamonu’dan aday adayı müracatımı yaptım ve listede 3. sıra adayı olarak takdir edildim. Öncelikle bu listede olmak benim için bir gurur vesilesiydi. Kastamonu tarihinde olmayan bir sonuçla, çok çalışarak 3-0 yaptık ve TBMM'de 26. Dönemde Milletvekili olarak çalışma fırsatı buldum.

Bu süreçte ben üzerime düşenin çok fazlasını yaptığıma inanıyorum. Halkın içinde, halkımızın ve memleketimizin tüm sorunları ile çok yakından ilgilendim. Kastamonu tüm ilçelerine ve köylerine ulaşmaya gayret ettim ve bunuda başardım. AK Partiye ve Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a asla tek laf getirtmedim. Maddi ve manevi bir Milletvekilinin yapması gerekenden çok fazlasını yaptığıma inanıyorum.

24 Haziran 2018'de yapılan 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde yine aday, adayı oldum ve Kastamonu’da listede 3 sırada yer alarak can siper hane çalıştım ve az bir oyla seçilemedim. Hakkımızda böylesi hayırlısıymış dedim. 

2019 yerel seçimleri geldi ve bu seçimlerde aday adayı olmamı dönemin AK Parti İstanbul İl başkanı Sn. Bayram Şenocak bizzat istedi. Bizler bu istek üzerine Tuzla Belediye Başkanlığı için aday adayı olduk. Burada bir ilin İl Başkanının sözüne itibar ederek müracaat ettik ama listede yer alamadık. Bizler buna da hakkımızda böylesi hayırlıymış dedim. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sn. Binali Yıldırım’ın daveti üzerine iki seçimde de çalışma ekibinde yer aldım. Ekip arkadaşlarımızla her türlü fedakarlık içinde sahada aylarca çalıştık çabaladık.

Seçimler sonrası Kastamonu’dan ilgi alakamızı hiç kesmedik. Mevcut bir Milletvekili gibi bizi arayan, ulaşan, zor durumda olan herkes ile ilgilendik. Helali hoş olsun.

Kastamonu ile Bartın sınırlarında yaban hayvanları, mezarın üzerini kazdı! Kastamonu ile Bartın sınırlarında yaban hayvanları, mezarın üzerini kazdı!

Bizler Ak Partiliyiz bu davaya yürekten bağlıyız. Bizler Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı canı gönülden sevdik. Bizler siyaseti menfaat ve şahsi çıkar uğruna asla yapmadık, yapmayızda. Bizler nankör olmadık, olamayızda. Biz büyüklerimizden böyle terbiye aldık. Allaha şükür şahsıma ve aileme kolay, kolay kimsenin ulaşamadığı bir makam olan Milletvekili onuru ve gururu yaşattım. Bu onur benim şan ve şerefimdir.

28. Dönem Milletvekilliği için süreç başladığında aday adayı olup olmama konusunda kararsız kalmışken, özellikle Kastamonu’dan yoğun bir şekilde müracaat etmemi isteyen halkın sesini dinledim ve Sn. Binali Yıldırım Başbakanımızı ziyaret ederek kendileri ile paylaştım. Bana çok olumlu bir cevap vermesi üzerine ve yaptığım diğer görüşmeler sonrası aday adayı müracatımı yaptım. 

Bu gün baktığımızda listede yer alamadık. Sağlık olsun. Bunda da bir hayır vardır dedik ve diyoruz. Bu bizde bir küskünlük, bir kırgınlık asla yaratmayacak, tam tersine bizleri daha da fazla hayata motive edecektir.

14 Mayıs 2023 Türkiye için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu süreçte Cumhur İttifakı olarak zafer bizim olacaktır ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. 

Selam, saygı ve sevgilerimle..."

(HABER MERKEZİ)