Kastamonu’da 11 ilçede şubesi bulunan PTT’de bir memur ile çalışılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, şubede bir memur çalıştığından dolayı işlerin uzadığını ve mağdur olduklarını kaydetti.


Kastamonu’nun Ağlı, Azdavay, Daday, Doğanyurt, Hanönü, İhsangazi, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerinde şubesi bulunan PTT’de tek memur görev yapıyor. Ayrıca Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde de görev yapan ikinci memurların doğum iznine ayrılmasından dolayı buralarda da bir memur görev yapıyor.
11 ilçede PTT şubelerinde görev yapan memurun hem müdürlük hem veznedarlık hem tahsilat hem ödeme hem de posta işlemlerine baktığı öğrenildi. Ayrıca bir memurun görev yaptığı 11 ilçedeki PTT şubesinde güvenlik görevlisi de bulunmuyor.


11 ilçede PTT’den hizmet alan vatandaşlar, bir memur ile hizmet verilmesine tepki göstererek, ilgili yönetmeliğe göre para hareketi olan yerlerde tek kişinin çalışmasının uygun olmadığını kaydetti.
Vatandaşlar, ismi geçen ilçelerde bulunan bankalarda personel sayısının fazla olduğunu belirterek, “Bu bankalarda bulunan personel sayıları fazla. PTT’nin de bu ilçelerdeki bankalar kadar yoğunlukları oluyor. PTT’lerde de iş yoğunlukları çok fazla. Yeni yasalarla sosyal yardım ücretleri PTT üzerinden ödeniyor. Yaşlı kesim ilçelerde fazla. Bunlar ATM kullanamadığı için maaş ve diğer ödemelerini gişelerden yapıyorlar. PTT şubelerine fatura ödeyen, kargo getiren çok fazla insan geliyor. Uzun kuyruklar oluşuyor.

Saatlerce beklemek zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. Bu işin bir an önce çözüme kavuşturulmasını ilgili yetkililerden, milletvekillerimizden istirham ediyoruz. Çok mağdur oluyoruz, lütfen bu sorunu kısa sürede çözsünler” dediler.

Kastamonu'da yangın: Alevlere teslim olan ahşap ev kül oldu! Kastamonu'da yangın: Alevlere teslim olan ahşap ev kül oldu!

(iha)