itcoin (BTC), geçtiğimiz yılın haziran ayından sonra ilk kez 30 bin doların üzerini gördü. Yüzde 6'dan fazla değerlenme ile 30 bin 400 dolara kadar yükselen BTC, altcoinlerde de yükseliş dalgası başlattı. İşte kripto para piyasalarındaki son durum.

Kripto Para piyasaları, son dönemlerin en iyi günlerini yaşamaya başladı. En popüler kripto para olan Bitcoin, neredeyse bir yıl sonra ilk kez 30 bin doların üzerine iğne attı. Hal böyle olunca diğer kripto para birimleri ile token'lar da değerlenmeye başladı. Peki Bitcoin neden yükseldi ve piyasalardaki genel durum nasıl?

Aslına bakacak olursak Bitcoin (BTC) bir süredir 30 bin dolar için zorluyordu ancak satış baskısı bunun önüne geçiyordu. Sabaha karşı ise bu durum değişti ve 29 bin bandını bir türlü aşamayan BTC, 30 bin 400 dolar seviyesine kadar yükseldi. En son 10 Haziran 2022'de bu seviyeyi gören kripto para birimi, kasım ayında 15 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti. Geldiğimiz son aşamada, Bitcoin'in 5 ayda yüzde 100 değer kazandığını söyleyebiliriz.

MediaMarkt'tan TEGV'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine destek MediaMarkt'tan TEGV'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine destek

Bitcoin'in güncel fiyat grafiği şöyle

Haber Merkezi