Geçtiğimiz aylarda 22 ilden 36 takımın mücadele ettiği Ragbi Türkiye Şampiyonası’nda üçüncülük kupasını elde eden Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Ragbi takımı bir kez daha Türkiye üçüncüsü olarak, ilçemize getirdi.


Henüz geçen yıl kurulmasına rağmen kısa zamanda güzel başarılar elde eden Sevim Tokatlı MTAL Kız Ragbi Takımı, Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirilen Okul Sporları Ragbi Gençler (Kız) Türkiye Birinciliği Turnuvası'nda yeniden Türkiye derecesi elde etti.
Türkiye Şampiyonluğu ve il karmalarının yarıştığı ANALİG'de Türkiye Şampiyonluğu yaşayan takımımız, başarısına bir yenisini daha ekleyerek yeni sezona da kupa ile başladı ve Türkiye 3.sü olarak şampiyonadan döndü.

Meteoroloji'den çok sayıda il için sağanak yağış uyarısı: Kastamonu'da dereceler 27'yi gösterecek Meteoroloji'den çok sayıda il için sağanak yağış uyarısı: Kastamonu'da dereceler 27'yi gösterecek


Ayrıca takım sporcularından milli oyuncu Taşköprülü Büşra Yıldız turnuvanın en centilmen oyuncusu ödülüne layık görüldü.
Türkiye'nin birçok ilinden katılımın olduğu ve genelde spor lisesi öğrencilerinden oluşan takımların katıldığı turnuvada spor lisesi kategorisinde olmayıp mücadele eden Sevim Tokatlı MTAL Kız Ragbi Takımı'nın üçüncülüğü geçmiş dönemlerdeki başarılarının da tesadüf olmadığını gösterdi.
Ragbi sporunda her sayı 5 puan değerinde olmakla birlikte her sayı sonrası +2 puan değerinde ek sayı vuruşu yapılmaktadır.


Sevim Tokatlı MTAL Kız Ragbi Takımı'nın turnuvadaki maçları ve skorları ise şöyle;
Grup Maçları


Taşköprü STMTAL 22 - 0 Samsun Bafra
Taşköprü STMTAL 27 - 5 Denizli
Taşköprü STMTAL 17 - 0 Eskişehir
Son 16 Maçı
Taşköprü STMTAL 22 - 5 Ordu Fatsa
Çeyrek Final
Taşköprü STMTAL 29 - 0 Ankara Dede Korkut AL
Yarı Final
Taşköprü STMTAL 0 - 10 Konya Spor Lisesi
3.lük Maçı
Taşköprü STMTAL 10 - 0 Samsun Çarşamba
Taşköprü Postası Gazetesi olarak öğrencilerimizi ve en başından beri emek verip güzel başarılar elde edilmesinde büyük payı olan antrenör Sercan Hükümen' i ve okul idaresini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haber: Merve Öz