Apple, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kurduğu Restore Fund'a 200 milyon dolarlık ek fon oluşturduğunu duyurdu. Fon, Climate Asset Management tarafından yönetilecek.

Apple, iklim değişikliğiyle mücadele eden ve bu alana yatırım yapan teknoloji şirketlerinin başında geliyor. Şirket, iklim değişikliğiyle mücadele etmek için kurduğu Restore Fund'a 200 milyon dolarlık ek fon oluşturduğunu duyurdu. Fon, HSBC Asset Management ve Pollination'ın ortak girişimi olan Climate Asset Management tarafından yönetilecek. Ayrıca Apple, bu projenin sonuçlarını daha iyi izlemek ve analiz edebilmek için iPhone'un LiDAR Tarayıcı teknolojisini kullanacak. 

Bu fon, 2021'in nisan ayında kâr amacı gütmeyen Conservation International ve Goldman Sachs ile oluşturulan 200 milyon dolarlık fona ek olarak geldi. Restore Fund, yatırımcılar finansal getiri elde ederken atmosferden karbonu uzaklaştırmak için ormancılık projelerine yatırım yapılmasını sağlamayı amaçlıyor. Restore Fund ile ormancılık projelerine yatırım yaparak atmosferden yılda 1 milyon metrik ton karbondioksiti uzaklaştırmayı hedefliyor.

Tekne üreticisi yapay zekâlı projesi ile sektörde fark oluşturacak Tekne üreticisi yapay zekâlı projesi ile sektörde fark oluşturacak

Haber Merkezi