Uzun bir süredir üzerinde çalışmalar gerçekleştirilen ilk yüksek çözünürlüklü gözlem uydumuz İMECE'nin uzaya fırlatılacağı görevin yeni tarihi belli oldu.

Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl duyurulan ilk gözlem uydusu İMECE, uzay araştırmalarında ülkemiz için büyük bir adım olacak. TÜBİTAK Uzay Enstitüsü tarafından hayata geçirilen projeyle geliştirilen İMECE'nin tüm parçaları ülkemizde tasarlanıyor ve üretiliyor.

Montajı 2020'de tamamlanan gözlem uydusunun ilk etapta 15 Ocak 2023'te fırlatılması planlanmış olsa da bu tarih son olarak 11 Nisan 09.20'ye ertelenmişti. Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX, hava şartları nedeniyle görevi ertelemeye karar vermişti. Şimdiyse fırlatma tarihi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İMECE için yeni fırlatma gününün 14 Nisan olduğu açıklandı. Eğer her şey planlandığı gibi giderse saat 09.48 sıralarında fırlatma gerçekleşecek. Ancak SpaceX, kesinleşmiş olan gün ve saati fırlatmaya yakın bir zamanda verebileceğini söyledi. Yani bu tarih de değişebilir.

Haber Merkezi