Yeni evlenecekler dikkat! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Erdoğan evlilikleri teşvik etmek amacıyla faizsiz kredi ödemesi yapılacağını duyururken bu kapsamda binlerce çift ise "Yeni evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz kredi.

YENİ EVLENECEKLERE 150 BİN TL KREDİ MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi birçok ekonomik müjde verdi. AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğini duyurdu.

Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." dedi.

SGK 7 bin anneye 325 euro destek verecek! Başvurular ne zaman, kimler yararlanacak? SGK 7 bin anneye 325 euro destek verecek! Başvurular ne zaman, kimler yararlanacak?

yükseköğrenim öğrencilerine yönelik cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti, çocuğu olan kadınlara erken emeklilik, üniversite öğrencilerine ücretsiz 10 GB internet ve yurt dışından getirilen otomobillere yönelik sınırların büyük oranda düşürülmesine yönelik müjdeleri verdi.

YURT DIŞI TELEFONLARDA KULLANIM SÜRESİ UZUYOR

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yerleşik vatandaşlar için 120 günden 180 güne çıkacak.

VATANDAŞLIK MAAŞI VERİLECEK

Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız.

ALİE KORUMA KALKANI GELECEK

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

-Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,
-Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,
-Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GÜVENCESİ VERİLECEK

Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız.

ÖĞRENCİLERE KREDİ VE BURS İMKANI

Müracaat eden her öğrenciye öğrenim kredisi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ise burs imkanı sağlamaya, bu kapsamda aktarılan kaynakları artırarak devam edeceğiz.

iha