Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde sağlık personelleri yarı zamanlı çalışmaya geçirildi.   Çankırı Postası Haber Merkezinin edindiği bilgilere göre;  sağlık çalışanı yaklaşık 300’e yakın personele 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren yarı zamanlı çalışmak istediklerini belirten belgeyi gönüllü olarak imzalamaya zorlandığı iddia edildi. Belgeyi imzalayan personel Nisan ayı başından itibaren yarı zamanlı nöbetleşe çalışmaya başladı.

Emekliye 5.000 lira seyyanen zam müjdesi! Emekliye 5.000 lira seyyanen zam müjdesi!

Hastanenin ekonomik olarak çalışan maaşlarını zor ödeyebilecek noktaya gelmesi, aylık giderlerini ödemekte zorlanan çalışanlar arasında büyük huzursuzluk oluşturdu. Çankırı Özel Karatekin Hastanesinde 3 gün önce sosyal medya hesaplarından paylaşılan  “ dimdik ayaktayız” mesajı ise personeli adeta isyan ettirdi. Belgeyi imzalamayan yaklaşık 40 civarından personele ise işten çıkartmalar başlayınca ilk çıkartılacak isimler olunacağı baskısında bulunulduğu iddialar arsında yer alıyor.  Personele geçtiğimiz Mart ayı maaşları yarım ödenirken, doktorlara maaşlarının tam ödendiği de aktarılan iddialar arasında yer alıyor.

Hastaneden Yönetiminden Manidar paylaşım!’ Çankırı Özel Karatekin Hastanesi sosyal medya hesaplarında ve hastane önündeki barkovizyonda alışılagelmedik şekilde hastane resmide konularak“dimdik ayaktayız” mesajları veriyor. Durduk yere paylaşılan bu mesaj akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Öte yandan ismini vermek istemeyen bir sağlık çalışanı “Bizlere insan kaynaklarınca bir matbu kağıt verilerek gönüllü olarak yarı zamanlı çalışmak istediğimi belirten belgeyi imzalamam istendi.  Kira fiyatım yüksek. Kredi borcum var. Aynı zaman diğer masrafları saymıyorum bile. Zaten askeri ücret alıyorduk. Şimdi yarı zamanlı aylık 4 bin 500 TL ile nasıl geçinelim. Belgeyi imzalamayanlar ise işten çıkartılma baskısı ile burun buruna” açıklamasında bulundu.”  

Çankırı Postası