Taşköprü ilçemizde EYT’den emekli olan İsmail Uzun, ilk yatan emekli maaşını Belediye Başkanlığına ait Aşevine bağışlayarak dekontu Belediye Başkanı Abdullah Çatal’a teslim etti.


İlçede yaklaşık 30 senedir bisiklet ve motosiklet tamiri yapan İsmail Uzun, EYT çıkmasının ardından yaptığı başvuru sonrası emekli oldu. Uzun, ülkemizde yaşanan depremzedelere katkıda bulunabilmek için, ilçeye yerleşen depremzede ve ihtiyaç sahiplerinin yararlandığı aşevine emekli maaşını bağışladı. Herkesin bir emeklilik hayalinin olduğunu belirten Uzun, yaptığı açıklamada; “Devletimiz sayesinde geçtiğimiz aylarda emekliliğe kavuştuk. Ailecek aldığımız karar doğrultusunda ilk maaşımızı ilçemizde bulunan misafirlerimiz ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin yararlandığı aşevine bağışlama kararı aldık“ dedi.


Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ı makamında ziyaret eden, İsmail Uzun dekontu teslim etti.
Başkan Çatal, İsmail Uzun'un örnek bir davranışta bulunduğunu belirterek “EYT'den emekli olan İsmail abim, ilk maaşını Belediyemiz Aşevine bağışladı. Aşevimizden günde 2 öğün olmak üzere 400 kişi yararlanmakta. Rabbim hayrını kabul eylesin. Aşevimizden ihtiyaç sahiplerinin yararlandığı gibi ilçemizde misafir ettiğimiz depremzedelerimizde yararlanmaktadır. Duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.


Haber; Hamza Sefa YILMAZ

video

Taşköprülü çiftçilere OGM destekleri dağıtıldı! Taşköprülü çiftçilere OGM destekleri dağıtıldı!