Ete öyle bir zam geldi ki: Mutfağa girmiyordu, artık hiç girmez! Ete öyle bir zam geldi ki: Mutfağa girmiyordu, artık hiç girmez!

Binicilik ve Kültür Derneği, Ride4Far ekibi ve Safranbolu Oğuzhan At Çiftliği koordinesinde binicilik tutkunları Karabük’ün Safranbolu ilçesinde buluştu.
İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu gibi birçok şehirden yaklaşık 60 at binicisi, ilk olarak atlarını tımarladı, daha sonra eyerleyerek safariye başladı. 60 binicinin katılımıyla 6 saatlik bir safari düzenlendi. Oğuzhan At Çiftliği işletmecisi Oğuzhan Güngör, ilk kez bu büyüklükte bir etkinliğin düzenlendiğini belirtti. Yapılan etkinlikle Safranbolu’nun tanıtımının sağlanacağını ifade eden Güngör, “Ride4far ekibinin uluslararası çerçevede yurt içi ve yurt dışında yaptığı etkinliklerden, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu gibi birçok şehirden atlı insanların, çiftliklerin, şahsi at sahiplerinin bir araya gelip şehirleri tanıtması üzerine yapılan bir atlı safari turu. Etkinlik iki gün sürecek. Sırçalı Kanyonu mevkisine yaklaşık 6 saatlik 55-60 atlık bir safarimiz olacak. Sonrasında kanyon molamızdan sonra dönüşümüz çiftliğimize olacak. İnsanlar burada atlarıyla vakit geçirecek. Pazar günü Tarihi Çarşı gezintimiz olacak. 2-3 saat eski çarşının tarihi sokaklarında güzel bir gezinti yapacağız. Hem Safranbolu’muzu tanıtacağız hem de atlar burayı görmüş olacaklar. İlk defa yapılan çok büyük bir etkinlik, bu kadar at Safranbolu’da daha önce yoktu. Devamını getireceğiz inşallah” dedi.

iha