Türk Kızılay Bolu Şubesi, “Acımız bir aşımız bir” sloganı ile Kültürlerin Kaynaşması Projesi çerçevesinde yurtlarda kalan depremzede kadınları bir araya getirdi. Farklı illerinden gelen kadınlar, hünerli elleriyle yöresel tatlılar hazırladı.
Kahramanmaraş, Hatay, Antakya, Malatya, Adıyaman’dan gelen depremzede kadınlar ile Bolu’nun maharetli kadınları, Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli mutfağında yörelerine ait bayram tatlılarını yaptı. Un, su, yağ ve yumurta birleştirildi, hamurlar yoğuruldu. Ellerine oklavayı alan kadınlar birbirinden lezzetli tatlılar için hamur açtı. Bir yandan Hatay’dan getirilen taş kadayıfların içi ceviz ve şekerle buluşturuldu, öte yandan Adıyaman’a ait irmik helvası kavruldu, Malatya’nın basma tel kadayıfı şerbetle buluşturuldu.

“Misafirlerimize, gezmeye gittiğimiz yerlere yapar götürürüz”
Kahramanmaraş’tan gelen ve o yörenin baklavasını yapan Servet Yörük, “Ben deprem yaşamadım. Çocuklarım yaşadı. 2 haftalığına başka bir yere ziyarete gelmiştim. 8 Şubat’tan bugüne kadar da hep buradayım. Maraş, genellikle baklava yapar. Biz Afşin yöremizde her zaman yaptığımız, çocuklarımız okuldan geldiğinde, misafirlerimize, gezmeye gittiğimiz yerlere yapar götürürüz” dedi.

“Ramazan Bayramı’nda da mutlaka basma tel kadayıfı yapılır”
Malatya yöresine ait tatlılardan olan basma tel kadayıf tatlısını yapan Hatice Öztürk, “Malatya’dan geldim, Hattat Emin Barın Öğrenci Yurdu’nda kalıyoruz. Yöremize ait basma tel kadayıf tatlısını yapıyoruz. Vazgeçilmezimiz, olmazsa olmazımız. Ramazan'da neredeyse 30 gün boyunca her iki günde bir alırız. Ramazan Bayramı’nda da mutlaka basma tel kadayıfı yapılır” diye konuştu.

“Sağ olsunlar ince düşünceliler”
Adıyaman’dan gelen ve o yöreye ait olan peynirli irmik helvası yapan Aynur Arık, “16 Mart’tan bu yana Bolu’dayım. Bugün burada bizim çok sevdiğimiz meşhur olan, her zaman vazgeçilmezimiz peynirli irmik tatlısı yapıyoruz. Bayramlarda, özel günlerde misafirlerimize hemen yapabileceğimiz bir tatlı. Çok seviliyor. Bayramda herkes sevdiklerinden ayrı ama ne yapalım. Çok şükür burada da iyiyiz. Bolulular, bizi çok güzel ağırlıyorlar sağ olsunlar. İnsanları güzel, sıcakkanlı. Böyle bir organizasyon yapmış Kızılay’ımız. Teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar ince düşünceliler. Gerçekten güzel bir şey” diye konuştu.

“Kızılay’ımızdan da Allah razı olsun”
Hatay yöresine ait taş kadayıf yapan Özlem Şabanoğlu, “Hatay’dan geliyorum. Depremzedeyim. Hatay yöremize ait, taş kadayıfı yapıyoruz. Kızılay’ımızdan da Allah razı olsun. Bize bir fırsat verdi, bayram öncesinde biraz da olsa destek oldular” diyerek yemeğin yapılışını anlattı.
Türk Kızılay Bolu Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ünsal Toyran, “Biz Bolu’muza gelen depremzedelere ‘Acımız bir aşımız bir’ diyerek gönüllerimizle gönüllere konmaya geldik. Onlar kendilerini yalnız hissetmesinler diye biz her daim onların yanında olduğumuzu göstermek için bu etkinliğimizi düzenledik. Rabbim bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Bu da vesile oldu, onları tanımış olduk. Çok güzel diyaloğumuz oldu. Acımız bir aşımız bir” dedi.

iha

Doğalgaz ve elektrikte tarife belli oldu! Doğalgaz ve elektrikte tarife belli oldu!