Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ülke genelinde Ramazan boyunca bazı işletmelerin faaliyet göstermediği gibi Taşköprü ilçemizde de Ramazan ayı içerisinde bazı lokantalar çalışmaya ara vermişti.
İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının sonlarına yaklaşıp, Mübarek Ramazan Bayramına sayılı günler kalması ile birlikte Bayram sonrası tekrar müşterileri ile buluşmaya hazırlanan lokantalar, temizlik işlemlerini yapmaya başladılar. Taşköprü ilçemiz çarşı içerisinde uzun yıllardır faaliyet gösteren Kervan Köfte işletme sahibi olan ilçemizin sevilen esnaflarından Mehmet Ali İnce’de dükkanın da Bayram temizliğine başlayan esnaflardan bir tanesi.
Bayram sonrası müşterilerini yeniden dükkanında ağırlamaya hazırlanan esnaf İnce, yaptığı açıklamada;
“Ramazan ayının sonlarına yaklaşmamız ile birlikte şuan işyerimizin temizliğini yapıyoruz, Allah’ın izniye Mübarek Ramazan Bayramı’nın ardından dükkanımızı tekrar açacağız. Bu mesleği 30 yıldır icra ediyorum, ilk olarak bu mesleği 1984 yılında İstanbul da öğrendim, 1990’lı yıllara kadar gurbette çalıştıktan sonra memleketime dönerek kendi dükkanımı açtım. Bu mesleğe Taşköprü Sanayiinde 18 yılımı verdim. Hamd olsun emekli oldum ve çarşı içerisinde ki dükkanımız da işime devam ediyorum. Dükkanda tek başımayım köfteleri kendim yapar ve kendim hazırlarım. Bayram sonrası Allah’ın izniye tekrardan Kervan Köfte’ye herkesi beklerim. 30 yılın birikimi olan köftelerimin tadına bakıp puanlarını versinler” dedi.

Renkli görüntülerle Alatarla Ortaokulu’nda 23 Nisan kutlamaları Renkli görüntülerle Alatarla Ortaokulu’nda 23 Nisan kutlamaları

Haber: Ezgi Nur Sertdemir