İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Kastamonu'da 'Halk Buluşması'nda yurttaşlara seslendi.

İmamoğlu açıklamasında, "Bu şehri ilk gördüğümde niçin ihmal edildiği için üzülmüştüm. 170 km sahili var ama deniz turizmi yok. İktidara geldiğimizde Kastamonu'yu her yönüyle ele alacağız. İktidarda size karşı bir eksiğimiz olursa her konunuza sahip çıkacağım, sözlerimin her birine sahip çıkacağım" ifadelerini kullandı.

"ARTIK YÖNETEMİYORLAR"

"Bu seçimde alacağımız karar, ülkemizin bundan nasıl yönetileceğine dair bir karar olacak" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "Ekonomimiz krizden krize savruldu değil mi? Paramızı pul ettiler. Hayat pahalılığı milletimizin belini büktü. Türk Lirası en büyüğü neredeyse yarım kilo et alınıyor. Bu hale getirdiler bizi. Bu neyi gösteriyor; artık yönetemiyorlar. Türk Lirası dövize karşı zayıfladı. Enflasyon bir canavara dönüştü. İşsizlik deseniz memleketimizin her mahallemizin belki de en kötü süreci."

İktidarın ekonomik politikalarına tepki gösteren İmamoğlu, "Ekonomiyi bozan asla düzeltemez. Ekonomiyi batıran bizzat onların kurduğu sistem. İhale sistemi, mülakat sistemi... Ekonomiyi bunlar batırdı" ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI VURGUSU

Millet İttifakı vurgusu yapan İmamoğlu, "Millet İttifakı'nın iktidarı sizlere ve bizlere ekonomik refahı da getirecek. Çünkü Millet İttifakı bu ülkenin becerikli kadrolarıdır. Bu düzeni siz değiştireceksiniz. Bu bozuk düzeni kuranlar evlerine gidecek, gideceksiniz!" diye konuştu. 

Milletvekili Ekmekci, Kastamonu İGM Başkanı Ünlü'yü 'Hayırlı Olsun' Ziyaretiyle Tebrik Etti Milletvekili Ekmekci, Kastamonu İGM Başkanı Ünlü'yü 'Hayırlı Olsun' Ziyaretiyle Tebrik Etti

GENÇLER SESLENDİ

Gençlere seslenen İmamoğlu, şöyle devam etti: "Bu seçimde 5 milyon oy kullanacak genç kardeşime sesleniyorum. Sana 4 trilyon para vereceklerine inanıyorsan, seni yurt dışında eğitime gönderip sonra milletvekili ya da büyükelçi atayacaklarına inanıyorsan git o partiye ve kişiye oy ver. Ama herkesin alın teri ile kazandığı bir düzen istiyorsan o zaman oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na ver."

"ARAMIZA NİFAK SOKUYORLAR"

"Yıllardır bu ülkeye ihanet ediyorlar. Aramıza nifak sokuyorlar. Her geçen gün bizi birbirimize düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar" diyen İmamoğlu, şunları ifade etti: 

"Başaramadılar, başaramayacaklar. Biz bu milleti şart olsun birleştirmeye geliyoruz. Biz bu milleti, vatandaşlarımızı şart olsun kucaklaştırmaya geliyoruz."

SİNAN ATEŞ MESAJI

"Ne dediler, İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır dediler. İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder dediler. Uyanıklar geleceği gördüler" diyen İmamoğlu, "Ama biz millet için kazanacağız. Size söz veriyoruz bu milletin insanları için kazanacağız. Sinan Ateş de bize emanet. Bu memleket çok büyük mücadele vereceğiz. Bu millet adına hukuksuzluğa, adaletsizliğe kim uğramışsa mücadele vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLIK SATTIĞINIZ İNSANLAR UYUŞTURUCU BARONU ÇIKIYOR"

İktidar cephesinin muhalefeti hedef alan açıklamalarına tepki gösteren İmamoğlu, "Bu ülkenin pırıl pırıl evlatlarının hakları mülakatlarda yenirken milliyetçilik neredeydi? Bu ülkenin vatandaşlığını 250 bin dolara ne idüğü belirsiz insanlara satarken neredeydi milliyetçiliğiniz. O vatandaşlık sattığınız insanlar uyuşturucu baronu çıkıyor, nerede milliyetçiliğiniz! Bu bir seçim değil, bu bir rejim değişikliği... Bu seçimde hep birlikte çok önemli bir karar vereceğiz" dedi.

BirGün yazarı Timur Soykan, İsveç’in kırmızı bültenle aradığı uyuşturucu kaçakçısı Rawa Majid'in Bodrum’dan 250 bin dolara villa alıp Türk vatandaşı olduğunu yazmıştı.

Haber Merkezi