Ülke genelinde olduğu gibi Mübarek Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte Taşköprü ilçemizde de her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı öncesi de yoğun mesai yapan berberler, vatandaşları bayrama hazırlıyor.
Meslek grupları içerisinde bayram öncesi en yoğun esnaflardan olan berberlerin bu bayram da kaderleri değişmedi. Uzun süre ayakta çalışmak zorunda kalan berberler bunu pek dert etmeden müşterilerinin bayrama şık ve temiz girmeleri için hünerlerini sergiliyor.
Uzun yıllardır ilçemiz de berberlik yapan tanınmış esnaflardan Hasan Şenel; Yılda iki defa bu yoğunlukta çalıştıklarını ifade ederek, müşterileri için ellerinden geleni yaptıklarını ve güzel bayramların yaşanmasında kendilerinin pay sahibi olmalarından dolayı mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.
Mesleğini uzun yıllardır icra eden Berber Ahmet Kurucu;
" Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz,artık işlerimiz yoğunlaştı tüm esnaf kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun özellikle de berber arkadaşların. Hepsine hayırlı işler hayırlı Bayramlar diliyorum" dedi.
Taşköprü İlçemizin bir başka sevilen esnaflarından biri olan berber Basri Korkmaz ise; Bayram yoğunluğunun her ne kadar yorucu olduğunu dile getirse de vatandaşlara hizmet etmenin güzelliğiyle mutlu olduklarını belirtti.
Ayrıca berberler, tıraş olmayı geç saatlere bırakan müşterilerinin, özel sektör ve serbest meslekte çalışmaları nedeniyle gündüz müsait zamanları olmaması nedeniyle akşam geç saatte tıraş olmaya geldiklerini belirtti ve onlar için mesai yaptıklarını vurguladı.

Haber: Ezgi Nur Sertdemir

Taşköprü’de 27 Mart'ta hava nasıl? Taşköprü’de 27 Mart'ta hava nasıl?