Ülkemizin çoğu şehrinde yaşanan kiralık ev bulma sorunu Taşköprü ilçemizde de büyük bir sorun haline dönüştü.
Normal şartlar da bile sınırlı sayıda kiralık ev bulunan Taşköprü ilçemiz de yerli halk tarafından, geçtiğimiz aylarda meydana gelen asrın felaketi olarak adlandırılan deprem afetinden sonra ilçemize gelen misafir depremzede aileler ve EYT yasasının mecliste onaylanması ile gurbetten memleketine dönüş yapan vatandaşların yoğunluğu yaşanan bu sorunun nedeni olarak görünüyor.
Taşköprü'de uzun süredir kiralık ev arayan fakat bir türlü kiralayacak bir ev bulamayan Taşköprülü vatandaş Faruk Ermiş; “Taşköprü'de aylardır kiralamak için ev arıyorum. Şuan da Taşköprü'de kiralık ev bulmak çok zor, kiralamak için bulduğumuz evlerin kira fiyatı ise çok yüksek. Bu sıkıntı ne zamana kadar sürecek bilmiyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gerçekleşecek olan düğünlerden sonra bu sıkıntı daha fazla insan yaşayacak diye tahmin ediyorum. Umarım bir an önce kiralayabileceğimiz bir ev bulabiliriz” dedi.
Taşköprü ilçemizde kiralık ev fiyatları şuanda 1500 TL ile 4000 TL arasında değişiyor.

Haber: Ezgi Nur Sertdemir

CHP’nin Belediye Başkan adayı Car, Taşköprü mitingini gerçekleştirdi CHP’nin Belediye Başkan adayı Car, Taşköprü mitingini gerçekleştirdi