Altın İçin 81 İlde Geçerli Yeni Uygulama! Kuyumcular Artık Satın Almıyor! Altın İçin 81 İlde Geçerli Yeni Uygulama! Kuyumcular Artık Satın Almıyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, Ramazan Bayramı'nda 150 bin yerli ve yabancı turist ağırladı.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçe, 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinin dolu dolu geçirdi. "Kendini koruyan kent", "Osmanlı'nın parmak izi", "Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan Safranbolu, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkardı.
Türkiye'de kent ölçeğinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer olma özelliğini de taşıyan Safranbolu'da, oteller tam dolu hizmet verirken, Tarihi Çarşı'daki esnaflar da doluluktan memnun kaldı. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, güzel bir bayram tatili geçirdiklerini belirtti. Bayramın oldukça yoğun geçtiğini ifade eden Ergüder, "150 binin üzerinde konuk ağırladığımızı düşünüyoruz. Zaten trafik yoğunluğundan da bunu anlamak mümkündü. Ara tatile denk gelmiş olması, henüz yeni sezonun açılmaması ve Safranbolu'nun en güzel mevsimi olan ilkbahar olmasında bunun da etkisi büyük. Esnafımızın oldukça iyi iş yaptığını, otellerimizin ful dolu olduğu bilgisini aldık" dedi.

iha