Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine yönelik “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni” düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekipleri için “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni” Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve yabancı arama kurtarma ekipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

MADALYAYI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY TAKDİM ETTİ

Törende, deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218'i Türk, 116'sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü. Depremin ilk anından bu yana bölgede etkin bir rol oynayan Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi adına Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı’nı Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli itfaiye Eri Fuat Emirmustafaoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı.

Öte yandan deprem afetinde görev yapan tüm arama kurtarma personeline ise madalyaları kendi illerinde valiler tarafından verilecek.

BAŞKAN VİDİNLİOĞLU’DAN EKİPLERE TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görülen Kastamonu Belediyesi İtfaiye Ekipleri’ni tebrik etti ve; “Felaketin ilk gününden bu tarafa gerek bölgede çalışan gerekse ilimizde yardımların hazırlanıp gönderilmesi için yoğun mesai harcayan belediye ailemizin her bir ferdine ve yine kıymetli hemşehrilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği Kastamonu da dahil 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği Kastamonu da dahil 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı

“Yüzyılın felaketi”nin izlerinin, yakalanan büyük birliktelikle silineceği vurgusunu yineleyen Başkan Vidinlioğlu; “Yaşanan deprem afetinin izlerini ülke olarak yakaladığımız büyük birliktelikle siliyoruz.

Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece depremde yara alan illerimizi en kısa zamanda ayağa kaldırırız. Kastamonu Belediyesi olarak felaketin ilk saati itibariyle deprem bölgelerine yoğun şekilde yardım malzemeleri gönderdik. Ekiplerimizi yine hızla bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarında görev aldı. Bizler üzerimize düşeni yapmaya çalıştık kardeşlerimizin yanında olmak için bölgeye gittik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığımız tarafından kurumumuza layık görülen Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı bu şehrin ihtiyaç duyulduğunda daima en önde hareket ettiğinin de göstergesidir. Kastamonu tarihi sorumluluğunu her daim yerinde getirmiştir ve getirecektir” diye konuştu. 

(Kastamonu Açıksöz)