Her yıl Hanönü ilçesinde başlayan daha sonra Taşköprü ilçemiz de bir takım etkinliklerle devam eden ve il merkezindeki programların ardından Benli Sultan Türbesi’nde gerçekleştirilen büyük organizasyonla son bulan “Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası” programları bu yıl da yapılmayacak.


Kadim tarihi boyunca binlerce evliyayı bünyesinde barındıran Kastamonu, 1991 yılından itibaren her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen Evliyalar Haftası ile de yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayarak ‘inanç turizm merkezi’ olma özelliğiyle ön plana çıkmayı başarmıştı.


Ancak 2020 ve 2021 yıllarında koronavirüs pandemisi, 2022 yılında ise Hz. Pir Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmaları gerekçesiyle kutlanamayan “Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası” bu yıl da 14 Mayıs Genel Seçimleri ve 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler dolayısıyla iptal edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Batı Karadeniz’in Başkentini Turizme kazandırmakta kararlı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Batı Karadeniz’in Başkentini Turizme kazandırmakta kararlı


Kastamonu halkı için de uzun yıllardır yaşatılan önemli bir gelenek haline gelmiş ve binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgiyle takip ediliyordu.

Haber: Buse Aslan