Yağmurlu geçen günlerin ardından sadece 1-2 gün güneşli havanın etkisini göstermesiyle birlikte ilçemiz de bulunan dağlık bölgelerde mantarlar çıkmaya başladı.
Bölgemiz de höbelek, ütük ve kuzugöbeği olarak da bilinen mantar, vatandaşlar tarafından toplanarak, mantar tüccarlarına satılıyor.
Sabahın erken saatlerinde Taşköprü ilçe merkezinde tezgah açan mantar tüccarları vatandaşlar tarafından ormanlık alanlardan toplanarak getirilen mantarları tek tek ayıklayarak tartıyor.
Gerçekleştirilen alışveriş bu aylarda, köylü halkının geçim kaynağı oluyor. Kuzugöbeği mantarının kilosu 180 ile 200 TL arasında değişim gösteriyor.
Konu hakkında konuşan mantar tüccarı Erol Bahadır Sezer;
"Her sene olduğu gibi bu sene de mantarlarımız köylülerimiz tarafından toplanarak bize getiriliyor. Cincile, höbelek ve kokuluca mantarları tarafımızca alınmaktadır. Cincile mantarının kilosu 20-25 TL, Kokuluca Mantarının kilosu 50 - 60 TL arası, Höbelek mantarının kilosu ise 180 - 200 TL arasında alınmaktadır. " dedi.

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Gümüş, Taşköprü Fen Lisesi’nde! Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Gümüş, Taşköprü Fen Lisesi’nde!

Haber: Merve Öz

video