Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen Safrantech Elektrikli Aracı, TEKNOFEST yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu.

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech Teknoloji Takımı öğrencileri; öğretmenlerinin rehberliğinde, milli teknolojinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e kendi imal ettikleri elektrikli araba ile TÜBİTAK Gebze Kampüsü içerisinde düzenlenen yarışmaya katıldı. Yarışma çerçevesinde “Enerji Verimliliği” ve “İvmelenme” yarışları olmak üzere 2 yarışma yapıldı. Yarışma sonucunda SafranTech EC takımı “İvmelenme Yarışmasında” rakiplerini eleyerek Türkiye 3.'sü oldu.

Herkes bunu araştırıyor... Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı? Herkes bunu araştırıyor... Yerel seçimlerde oy kullanmamanın cezası var mı?

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde Liselerarası Elektrikli Araç Yarışmasına 513 takım başvuruda bulunurken, bu takımların 45’i TÜBİTAK Gebze Kampüsündeki yarışmaya katılmaya hak kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Elektrikli araçların dünya üzerinde enerji verimliliği anlamında büyük kazanımlar getireceği ifade edilmektedir. Bu yarışmalar için harcanan emeğin çok değerli ve yüksek ölçekte karşılık bulduğunu, hem gençlerimizin hayatlarında hem de ülkemizin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda çok önemli sonuçlar ortaya çıkardığını gözlemliyoruz. Ülkemizin milli teknoloji hamlesi çerçevesinde, Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini geliştirmek amacıyla etki gücü yüksek program ve projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak gençlerimizin yetiştirilmesinde gayret sarf ediyoruz. Bu bilinç ve anlayışla gençlerimizle sık sık bir araya geliyor, onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Bu güzel sonuçla bizleri gururlandıran gençlerimize, kıymetli öğretmenlerimize idarecilerimize tüm paydaşlarımıza ve Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı'ya teşekkür ediyorum. Gençlerimize üzerinde çalıştıkları projelerde üstün başarılar diliyorum" diye konuştu.

iha